Hrvatska stranka pravne države Virovitica održala redovnu Izbornu Skupštinu

U petak, 28. lipnja, Hrvatska stranka pravne države Virovitica održala je svoju redovnu Izbornu Skupštinu. Na Skupštini je izabrano novo vodstvo stranke za mandat 2024.- 2028. godine.

Izabran je novi-stari predsjednik stranke mr. Siniša Prpić i dva nova dopredsjednika stranke Zlatko Majstor i mag.ing.el. Dalibor Kovač. Posebna zahvala izražena je dosadašnjim članovima glavnih tijela stranke: Marijanu Čopu koji je bio dopredsjednik stranke od njena osnivanja 2007. godine i dugogodišnji vijećnik HSPD-a u Županijskoj skupštini VPŽ. Vladimiru Čordaševu koji je je bio drugi dopredsjednik stranke i vijećnik HSPD-a u Gradskom vijeću, te najstarijem dosadašnjem članu Glavnog odbora stranke Mirku Oremušu. Zbog doprinosa u radu stranke navedeni su proglašeni počasnim članovima HSPD-a.

U raspravi je naglašeno kako se Hrvatska stranka pravne države između ostalog zalagala za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju te danas možemo vidjeti mnoge financijske benefite te integracije kroz sufinanciranje mnogih projekata na području Virovitičko-podravske županije.

– Bez obzira na europsku integraciju napredak pravosudnog sustava u mnogome je izostao. I dalje nam se građani žale na veliku pravnu nesigurnost, dugogodišnje neriješene procese te kompromitiranu neovisnost sudstva. Najočitije smo to mogli vidjeti na vlastitom primjeru. U predmetu HSPD protiv Ministarstva financija RH gdje je suđenje trajalo duže od 13 godina, a hrvatsko pravosuđe se obrukalo onemogućivši žalbu HSPD-a na Europskom sudu za ljudska prava u Strazbourgu.

Na Skupštini su usvojena izvješća o dosadašnjem radu stranke i program rada za naredno mandatno razdoblje 2024-2028. te je naglašeno da je HSPD bio aktivna oporba, upozoravajući na propuste aktualne vlasti, nudeći rješenja od kojih su neka predstavljena kao ideja vladajućih što je još jedna potvrda dobro odrađenog posla – istaknuli su. Predsjednik stranke mr. Siniša Prpić na kraju je istaknuo kako nema predaje.

(HSPD Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content