Muškarac (75) u Slatini prespojio električne vodove i neovlašteno trošio električnu energiju: U domu mu pronađeno i 60 kilograma duhana

​Policijski službenici Policijske postaje Slatina, u suradnji s djelatnicima Hrvatske elektroprivrede, u provedenom kriminalističkom istraživanju utvrdili su da je 75-godišnjak u Slatini neovlašteno trošio električnu energiju.

Muškarac je u vanjskom samostojećem priključnom ormaru za električnu energiju prespojio faze dolaznih i odlaznih električnih vodova. Spajanjem električnih instalacija na svoju obiteljsku kuću izbjegao je mogućnost očitanja potrošnje električne energije na mjernom uređaju čime je pričinio veću materijalnu štetu Hrvatskoj elektroprivredi.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 75-godišnjak te je pronađeno i privremeno oduzeto oko 60 kilograma rezanog duhana i duhana u listu, dvije vage i dvije “rezalice duhana”.

– Zbog utvrđenih kaznenih djela Krađe i Nedozvoljene trgovine protiv 75-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će nadležnoj carinskoj upravi biti dostavljen zahtjev za naplatu trošarina- poručuju iz PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content