Policijski službenici PU virovitičko-podravske dovršili kriminalističko istraživanje: Utvrđena prijevara u gospodarskom poslovanju

Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva Virovitica provedeno je višemjesečno kriminalističko istraživanje prilikom koje je utvrđeno da je 25-godišnjak, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu, počinio više kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Kaznena djela Prijevare u gospodarskom poslovanju počinio je u suradnji s 48-godišnjakom koji nije zaposlenik trgovačkog društva, a kao treće prijavljeno je i trgovačko društvo.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su prijevarama u gospodarskom osiguranju obojica oštetili nekoliko fizičkih osoba za iznos od stotinjak tisuća eura, dok je 25-godišnjak kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu, bez ikakve osnove, isplatio sebi s računa trgovačkog društva oko 120.000 eura koji nisu vraćeni na račun društva i time oštetio trgovačko društvo.

Također je utvrđeno da 25-godišnjak nije vodio poslovne knjige društva i nije dostavljao dokumentaciju na knjiženje čime je institucijama onemogućio preglednost poslovnih i financijskih događaja.

Protiv trgovačkog društva i dvojice osumnjičenih zbog počinjenih kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga slijedi podnošenje posebnog izvješća kao dopune kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content