Razvojnoj agenciji VTA odobreni projekti ukupne vrijednosti 5 milijuna kuna na prekograničnom natječaju

U sklopu Prvog poziva za podnošenje projektnih prijedloga INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska Hrvatska 2014.-2020., odobreni su sljedeći projekti:

Grad Virovitica nositelj je projekta „Cross-border touristic routes of honey & bees“, koji je prijavljen u suradnji sa županijom Baranya, Turističkom zajednicom Grada Virovitice i Razvojnom agencijom VTA. Projekt ukupne vrijednosti 1.929.257,70 kuna odobren je i njegova provedba planirana je tijekom sljedećih 20 mjeseci. Glavni cilj projekta usmjeren je na razvoj pčelarstva i unaprjeđenje turističke ponude. Osim nabave opreme za pčelare, uredit će se Mali park u Virovitica na temu meda i pčelarstva.

parkich6Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica prijavitelj je projekta „Erasing Borders with Music“, 1.035.393,22 kune. Projekt je prijavljen u partnerstvu s Glazbenom školom Jan Vlašimsky Virovitica i Hrvatskim vrtićem, osnovnom školom, gimnazijom i učeničkim domom „Miroslav Krleža“ iz Pečuha. Implementacija projekta obuhvaća provedbu aktivnosti odgojno – kulturnih i glazbenih radionica, tijekom 12 mjeseci. Uz nabavu opreme za škole, projekt također uključuje građevinske radove u OŠ Vladimir Nazor te uređivanje i opremanje glazbenog studija u školi Jan Vlašimsky.

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica nositelj je projekta: „Border Isn’t Restriction for Developing Skills“, a prijavljen je u partnerstvu s Osnovnom školom Deak Ferenc iz Barcsa i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 988.289,33 kune te je planirana provedba tijekom 13 mjeseci. Planiranim aktivnostima omogućit će se djeci i njihovim profesorima razmjena iskustva i znanja o biološkoj raznolikosti u projektnom području naglašavajući bogatstva i brojne prirodne vrijednosti prekograničnog područja uz rijeku Dravu. Projekt također uključuje opremanje prostora partnerskih organizacija te ugradnju dizala.

Projekt naziva: „4 Elements 4 Kids from cross border co-operation and education adjusted for pre-school children“, čiji je nositelj Dječji vrtić Cvrčak Virovitica prijavljen je u partnerstvu sa ustanovom Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom Miroslav Krleža Pecs i Razvojnom agencijom VTA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 861.496,50 kuna a provodit će se tijekom 14 mjeseci. Temeljem ovog projekta omogućit će se razmjena znanja i iskustva među odgajateljima, poboljšat će se institucionalna i prekogranična suradnja kao i učenje novih metoda rada s djecom. Osim toga, projekt obuhvaća opremanje i radove u oba vrtića.

Odobrene projekte napisali su djelatnici Razvojne agencije VTA. (vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content