Projekt međimurskog MURID-a u suradnji s “Prvim znakom” iz VPŽ je najbolji europski projekt

Na Tjednu EU fondova 2017. održanom u Zagrebu posebnu pozornost dobila je Međimurska županija, zahvaljujući činjenici da je pritom iskorištena prilika da se dodijele nagrade za najbolje EU projekte. Najuspješnijim na lokalnoj razini proglašen je projekt MURID-a, Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu, projekt Agenti 0-7. Spomenuti projekt prvi je EU samostalni projekt Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu kojeg je Udruga provodila s partnerima, Udrugom slijepih Međimurske županije i Udrugom za ranu intervenciju u djetinjstvu Virovitičko-podravske županije „Prvi znak“.

Specifični cilj projekta je ojačati kapacitete triju partnerskih udruga za pružanje različitih socijalnih usluga (kao što su dijagnostika i rehabilitacija) za djecu s teškoćama u razvoju te savjetovanje i psihološka skrb za njihove roditelje i jačanje partnerstva odnosno, povezivanje udruga s područja Međimurske i Virovitičko-podravske županije, a proveden je u suradnji s Udrugom slijepih Međimurske županije.

U ime MURID-a nagradu je preuzela predsjednica Silvija Pucko, te pritom između ostalog objasnila kako se u okviru projekta koji je proveden u periodu 2015.-2016. godina uspio osnovati Info – centar, prostor igraonice, savjetovalište i uredski prostor, ojačala organizacijska struktura Udruge, kao i stručne kompetencije djelatnika u području rane intervencije, te su pokrenuli razne modele kojima su promovirali ranu intervenciju.

(www.icv.hr, žđ, murid.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content