Na novom COOR-u i trodijelnoj dvorani radovi su u punom jeku, završetak izgradnje ove velike građevine očekuje se kroz dvije godine

Radovi na izgradnji novog COOR-a i trodijelne sportske dvorane, na površini većoj od 3700 kvadratnih metara, su u tijeku. Ovaj međuresorni projekt u iznosu od 50 milijuna kuna sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj izgradnje građevine od 3736 m2 neto površine je osiguravanje adekvatnog prostora za školovanje djece s teškoćama u razvoju, dok će trodijelna dvorana od 2900 m2 neto površine biti primarno školska, a po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe.

coor radovi 1Trenutno se u COOR-u odgajaju, obrazuju i rehabilitiraju učenici s teškoćama u razvoju u dobi od 7 do 21 godine, a novi Centar osigurat će im adekvatan prostor za školovanje svih generacija – od predškolske do izvanškolske dobi te im osiguravati socijale usluge.

U Centru će raditi i stručne službe, kao i udruge za pomoć invalidima i njihovim obiteljima. U sklopu Centra nalazit će se: jaslice (1skupina), vrtić (2 skupine), niži razredi osnovne škole (4 odjela) viši razredi osnovne škole (6 odjela), prostorije za umjerenu mentalnu retardaciju (3 odjela), radionice za individualni i grupni rad, prostorije za nastavno osoblje, prostor za kinezioterapiju, hidroterapiju, logopeda, peripataologa, sociologa, muzikoterapiju i kolorterapiju…

coor radovi 4Trodijelnu dvoranu, neto površine 2.900 m2, koristit će COOR i škola Vladimir Nazor, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe. Kapacitet joj je 800 gledatelja. U sklopu dvorane nalazit će se i 4 grupe svlačionica sa sanitarijama, trim kabinet, nastavnički kabinet, kao i foaje za vanjske gledatelje. Projekt izgradnje provodi se do 2020. godine. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”460996″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content