Klasična glazba i slatko iznenađenje obilježili otvorenje Kolbovih dana 2019.

Koncertom pijanistice Sanje Spahije i solo pjevačice Kristine Domović jučer (četvrtak) otvoreno je peto po redu izdanje festivala klasične i sakralne glazbe posvećen velikom hrvatskom skladatelju Kamilu Kolbu, Kolbovi dani 2019. Program je otvorio profesor i član Organizacijskog odbora Perica Mihaljević. Nazočne, među kojima su bili gvardijan Župe sv. Roka fra Rozo Brkić, direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice Katarina Đurđević i ravnatelj Glazbene škole Damir Mihaljević, nasmijao je rekavši kako mu je drago vidjeti toliko posjetitelja te je ostatak večeri protekao u znaku smijeha i tople atmosfere.

IMG 8690 Custom

Solo pjevačica Kristina Domović je u pratnji pijanistice Sanje Spahije izvela dvije skladbe koje potpisuje Kamilo Kolb koje su u akustičnoj dvorani Glazbene škole Jan Vlašimsky oduševile posjetitelje. Prije negoli su izvođačice izašle na pozornicu, P. Mihaljević je posjetiteljima objasnio kako su prije par dana primili tri začuđujuća pisma iz tri zemlje od tri različite osobe koje su najavile dolazak na ovogodišnje Kolbove dane. Pisma su, s njemačkog, mađarskog i talijanskog prevedena na hrvatski, pročitali virovitički glumac Mijo Pavelko i polaznica Dramskog studija Katarina Han.

Nakon pročitanog trećeg pisma, P. Mihaljević je otkrio kako su tajanstveni gosti pristigli. Kada su se otvorila vrata dvorane, posjetitelje je iznenadio dolazak – torte. Kesten, orah, liker i buča su glavni sastojci ovog slatkog iznenađenja čija prva slova tvore prezime Kolb te se i odnose na imena fiktivnih plemića i grofice koji potpisuju pisma.

IMG 8685 Custom

– Na ovaj način smo pokušali vam predstaviti ovo novo djelo koje stvaramo u čast Kamilu Kolbu. Prošle godine smo imali strip, ove godine je to torta. Nadam se da će ovaj kolač zadovoljiti vaše nepce i postati jedan tradicionalni kolač Virovitice kojeg ćemo, nadam se, i ubuduće jesti na Kolbovim danima, ali zašto ne i inače – rekao je P. Mihaljević te objasnio kako je za nastanak Kolb torte najzaslužnija profesorica Strukovne škole Melita Balenović. Nakon ovog slatkog iznenađenja, uključenima u organizaciju i realizaciju otvorenja festivala uručene su zahvalnice u obliku medenjaka. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”557798″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content