U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana deveta radionica biblioterapije za hrvatske branitelje

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica danas (petak) je održana deveta po redu radionica za hrvatske branitelje. Cilj radionica je stjecanje navike čitanja, koja ima vrlo dobar terapijski učinak za braniteljsku populaciju kod njihovih tegoba. Nakon obilaska knjižnice i upoznavanja knjižničnog fonda, braniteljima je i ovaj put ponuđeno niz različitih tekstova, koje su čitali.

Razgovaralo se o pročitanom, a tekstovi su bili dobar poticaj za međusobni dijalog. Nakon radionica branitelji su pogledali i postavljene izložbe u knjižnici. Voditeljice radionice bile su djelatnica Gradske knjižnice i čitaonice Nela Krznarić, voditeljica Odjela za odrasle te djelatnice Dnevne bolnice Virovitica, psihologinja Anita Županić i radna terapeutica Dinka Antunović.

– Kroz radionicu je dosad prošlo oko stotinjak branitelja – rekla nam je voditeljica radionice Nela Krznarić koja je dodala dobru terapijsku vrijednost ovog projekta…

-Kada govorimo o ovim radionicama onda mislimo na unaprjeđenje zdravlja biblioterapijom. Radi se naime o biranim štivima za braniteljsku populaciju koja su uglavnom poticajna, plemenita i dobra. Nešto što im može dati neku ideju, čak da se i poistovjete s nekim likom iz knjige u svrhu toga kako se nositi s nekim problemom ili kako ga riješiti i slično. Shodno svemu, naš projekt nastavljamo i dalje, a idući susret u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici je već u ponedjeljak, 2. prosinca – rekla nam je voditeljica Odjela za odrasle Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Nela Krznarić.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content