Učenici virovitičkog IBM-a učit će matematiku na kreativan i zanimljiv način, u školu stigao legendarni Abacus

Abacus se vraća u škole diljem svijeta, jer kod djece razvija sposobnosti računanja te može odigrati važnu ulogu pri razumijevanju matematike. Učenje na abacus sorobanu, japanskoj računaljci je kreativan i zanimljiv način učenja matematike.

Učiteljice Irena i Nataša su jesenas započele edukaciju od nekoliko stupnjeva za rad na abacusu. Veliku potporu su imale od škole, kolega i samog ravnatelja. Svoja će znanja prenijeti i učenicima ali i kolegama za koje je već održana kraća edukacija.

Zahvaljujući donaciji virovitičke tvrtke Brana, ovih dana u školu je stiglo nekoliko računaljki za rad s djecom te igre i priručnik.

IMG c878030484eed4bd3a9fb948a94b8181 V Custom
foto: OŠ IBM Virovitica

-Hvala svima u Brani koji su ovom donacijom omogućili kupnju opreme za rad s djecom na abacusu – poručuje Irena Balint, učiteljica u virovitičkom IBM-u.

Ovih dana se polako djeca upoznaju s načinom rada i uopće samom računaljkom. Počinje se sa zbrajanjem i oduzimanjem, a tek nakon što se to svlada, slijedi množenje i dijeljenje. Nakon informiranja djece i roditelja formirat će se grupe i s početkom drugog polugodišta krećemo s ozbiljnim, zanimljivim i nadasve korisnim radom. Radit će se s učenicima razredne nastave.

IMG 59687f8577ff4f1f214f4bc6ac961cc8 V Custom
foto: OŠ IBM Virovitica

Soroban je specifična edukacija koja potiče razvoj odlične memorije i naviku korištenja višestrukih sposobnosti istovremeno. Djeca koja steknu obrazovanje iz mentalne aritmetike Soroban, moći će pokazati značajan napredak u pažnji i koncentraciji, razumijevanju i opažanju, sposobnosti analize i logičkog razmišljanja. Općenito, primjena mentalne aritmetike aktivira mentalni potencijal i omogućuje bolji uspjeh u obrazovanju i privatnom životu.

(www.icv.hr, OŠ IBM Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content