OPĆINA GRADINA Načelnik Marko Ajček: 2019. godinu pamtit ćemo po mnogim aktivnostima u našoj općini

U 2019. godini Općina Gradina kao jednu od najvećih investicija može izdvojiti početak gradnje dječjeg vrtića u Gradini čija je vrijednost 4,6 milijuna kuna.

Također, započeta je izgradnja vatrogasnog spremišta-garaže za vatrogasna vozila vrijednosti projekta 623.000 kuna. Na objektu Općinskog nogometnog kluba Gradina započela je sanacija krovišta zgrade prostora za udruge i nogometnog kluba vrijednosti 556.000 kuna.

– Na području općine Gradina provodi se i projekt “Zaželi – žene Gradine žele posao” putem kojeg je zaposleno još 8 žena na razdoblje od 24 mjeseca, kao i kordinator na vrijeme od 30 mjeseci, a koje brinu o 34 krajnja korisnika s područja općine Gradina – ističe Marko Ajček, načelnik općine Gradina.

gradina 1 Custom

Općina Gradina sudjelovala je u i sufinanciranju rada predškole i Visoke škole za menadžment u turizmu te hitne medicinske pomoći u Virovitici. Također, financiran je rad Vatrogasne zajednice Gradina, kao i rad svih nogometnih klubova, Crvenog križa, smotre folklora u Brezovici te je na taj način dana podrška radu braniteljskih udruga, ribolovnih i lovnih udruga. Uz sve navedeno, potpomognuto je održavanje Magyar bala te je pružana financijska pomoć svim našim udrugama općine Gradina.

Ispred crkve sv. Ilije u Gradini postavljen je novi spomenik poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine Gradina. Također, ugrađena je nova štedljiva LED rasvjeta u Ribički dom u Detkovcu, na groblju u Rušanima te na igralištu u Bačevcu, dok je u mjesnom domu u Lipovcu kupljena nova peć na drva i ugrađen klima uređaj.

U naselju Detkovac kompletno je obnovljen i uređen mjesni dom u kojem je promijenjeno krovište, uređena unutrašnjost, kupljene su peći i PVC stolarija te se tamo sada odvija razredna nastava za naše najmlađe.

– U 2019. godini možemo se pohvaliti podizanjem dosadašnjega iznosa s 1.000,00 kuna po novorođenom djetetu na iznos od 3.000 kuna što nas izrazito raduje – istaknuo je načelnik Ajček te dodao kako se nada da će to pomoći demografskoj obnovi, što je najvažnije u novoj 2020. godini.

(www.icv.hr, Općina Gradina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content