OD VELIKOG ZNAČAJA ZA OŠ “VLADIMIRA NAZORA” Polaganjem lopte u koš, premijer Andrej Plenković službeno otvorio novu trodijelnu sportsku dvoranu u Virovitici

U Virovitici je danas (petak) održana svečanost otvorenja novoizgrađene školske sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora Virovitica. Jedan je to od značajnijih projekata za Osnovnu školu Vladimir Nazor, ali i sam grad Viroviticu. Velika trodijelna sportska dvorana omogućit će učenicima uživanje u svim onim sadržajima i programima tjelesne i zdravstvene kulture, ali isto tako i izvannastavnih aktivnosti koje vode učitelji tjelesne i zdravstvene kulture.

Izgradnja ove dvorane od velikog je značaja za učenike i djelatnike. Nakon niza godina, to jest otvaranja cjelokupne zgrade škole 1991. godine pa sve dosad, učenici su satove tjelesne i zdravstvene kulture odrađivali u neprilagođenom prostoru te nisu mogli imati sve ono što jedna sportska dvorana nudi.

MG 3645Trodijelna sportska dvorana uz sam COOR, neto površine 2.900 četvornih metara, bit će primarno školska, odnosno u funkciji kako za djecu s teškoćama u razvoju, tako i učenike Osnovne škole Vladimir Nazor, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe. Otvorenje dvorane željno su dočekali i brojni gradski sportski klubovi koji će prostor nove dvorane korisiti za treninge.

Osim novoj dvorani, učenici i djelatnici vesele se i pristupnom trgu, koji je smješten između osnovne škole, sportske dvorane i Učeničkog doma. Učenicima i građanima će svojim sadržajem poput klupa, drveća, raslinja i osvjetljenja omogućiti ugodno mjesto za sastajanje i druženje, ali i poslužiti učenicima kao sigurno mjesto za čekanje autobusa.

MG 3689Svečanosti otvorenja prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicima, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, državni tajnici, predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova, direktori te predstavnice Košarkaškog kluba Virovitica i mnogi drugi.

MG 3717– Danas je veliki dan za Viroviticu i Osnovnu školu Vladimir Nazor. Moram reći da sam ujedno i tužan i sretan. Sretan sam što danas otvaramo dvoranu, ne samo za Osnovnu školu Vladimir Nazor i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te Učenički dom, već i za sve one sportske klubove i građane Virovitice koji će se ovdje rekreirati. Tužan sam zbog svih onih generacija koje su prošle kroz hodnike ove škole, a nisu imale dvoranu. Mi danas ovdje ne otvaramo samo objekte koji podižu školstvo i znanje nego stvaramo potencijal upravo od ovih mladih ljudi da žive zdravo i da se nauče boriti kroz sport, jer život je borba, a borbu najbolje možete odraditi kroz sport – rekao je između ostaloga gradonačelnik Kirin te zahvalio premijeru Andreju Plenkoviću i svima koji su pomogli u stvaranju ovog velebnog objekta za grad Viroviticu, pritom naglasivši i odličnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom.

Nastojanja Grada Virovitice da se projekt ostvari traju od 2005. godine. Vraćanje u školske klupe ove će godine učenicima biti posebno radosno, jer ih ondje spremno čekaju nova dvorana i prekrasni trg. Ukupna vrijednost cijele investicije, zgrade škole, trodijelne školske sportske dvorane i trga je više od 83 milijuna kuna. Sredstva za projekt izgradnje već spomenutih objekata, ali i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osigurana su 2017. godine zahvaljujući Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću.

MG 3735– Danas ovdje svjedočimo otvaranju važnog infrastrukturnog objekta sportske i edukativne naravi. Posebno mi je drago što je naša Vlada pomogla kroz nekoliko resora: Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva demografije i socijalne politike. Riječ je o fantastičnom centru koji će pomoći onima najmlađima, kojima najviše treba pomoć, ali i svim djelatnicima i edukatorima, ljudima koji rade najplemenitiji posao. Sport je ono što povezuje ljude, uči temeljnim vrijednostima, vrijednostima poštovanja prije svega, vrijednostima rada, timskog rada i pozitivnoj kompetitivnosti što je važno za svaki daljni korak u životu. Čestitam svima koji su uložili napore u ovom projektu i veselim se vijestima o sportskim uspjesima iz ove dvorane – rekao je između ostaloga premijer Plenković koji je danas u službenoj posjeti Virovitičko-podravskoj županiji.

MG 3769Na samom kraju svečanosti, na vrlo simpatičan način, premijer je i službeno otvorio novu sportsku dvoranu u Virovitici polaganjem lopte u koš i tako zaradio gromoglasni pljesak svih nazočnih.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”592535″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content