GRADSKO VIJEĆE Zbog vandala postavlja se videonadzor kod sportske dvorane OŠ Vladimir Nazor

Danas (četvrtak) održana je 34. sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice. Na početku aktualnog sata vijećnici i gradonačelnik Ivica Kirin čestitali su svim braniteljima 29. obljetnicu oslobađanja virovitičke vojarne.

Jedna od tema na aktualcu bio je vandalizam na području grada. Tema koja je potaknuta nedavnim oštećenjem krova nove dvorane Osnovne škole Vladimir Nazor i COOR-a. Vijećnike je zanimalo što Grad poduzima po pitanju zaštite javne imovine.

– Odlučili smo postaviti videonadzor, danas smo ga dogovorili. Morat ćemo potrošiti dodatno sto tisuća kuna, a postavit će se i dodatna rasvjeta oko svih objekata, jer nažalost pokazalo se da drugog načina nema. Upozoravanja nisu urodila plodom – rekao je Kirin, dodavši da sama materijalna šteta nije najveći problem, već zbog visine zgrade koju mladi ne doživljavaju opasnom može doći do nesreća.

IMG 20200917 164109 1

– Problem je da netko ne padne dolje. Sa strane Masarykove ona ne djeluje visoko jer je usječena, no s druge strane je visoka više od 12 metara. Penjanje po krovu je izuzetno opasno jer je sklizak i zaista nije namijenjen za šetnje. Stalno upozoravamo roditelje iz obližnjih zgrada, no nema pomaka. Sada ćemo uz pomoć videonadzora utvrđivati počinitelje i kažnjavati, jer se dok nekog ne kaznimo mira neće biti – rekao je Kirin.

Vijećnike je zanimalo što Grad poduzima po pitanju nedostatka građevinske operative te kada će se obnoviti ceste na području grada i prigradskih naselja.

– Čekaju četiri velika parkirališta asfaltiranje, nekoliko velikih cesta imamo, znači niz projekata koje treba odraditi, a tvrtke su zauzete i gužva je što se tiče građevinara velika. Molim građane za strpljenje. Ne stajemo, i dalje smišljamo projekte. Odrađujemo sastanke s mjesnim odborima i plan je u sljedećih pet godina urediti sve što je problematično na području grada i prigradskih naselja. Za dio je novac već osiguran, a za drugo ćemo osigurati – rekao je Kirin.

Nakon aktualnog sata vijećnici su izglasali Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje siječanj-lipanj 2020. godine te Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Virovitice za 2020. godinu.

Na dnevnom redu se našlo i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima na području Grada Virovitice kojom je djelatnost održavanja građevina, uređaja i predmeta javne namjene povjerena gradskoj tvrtki Flora VTC. Jednako tako, na godinu dana poljoprivrednicima je produžen zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada Virovitice.

(www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content