KAKVA POBJEDA Senzacionalna Hrvatska srušila svjetske prvakinje

Hrvatske rukometašice nastavile su s odličnim igrama na Europskom prvenstvu u Danskoj. U drugom kolu skupine C pobijedile su svjetske prvakinje Nizozemke 27:25. U prvom dijelu utakmice Hrvatska je većim dijelom imala prednost, ali u posljednjih šest minuta Nizozemska preokreće rezultat i na odmor se odlazi rezultatom 14:13 za Nizozemsku.

U drugom dijelu Nizozemke drže minimalnu prednost 25 minuta. Hrvatice su ponovile završnicu susreta s Mađaricama, preokrenule rezultat i došle do zaslužene pojede 27:25. Na vratima je briljirala Tea Pijević s 15 obrana. U napadu su najefikasnije bile Larissa Kalaus s devet i Ćamila Mičijević sa šest zgoditaka. Ovom pobjedom izabranice Nenada Šoštarića osigurale su plasman u drugi dio natjecanja. U utorak 8. prosinca u 18 sati i 15 minuta Hrvatska u 3. kolu skupine C igra sa Srbijom.

Hrvatska: Tea Pijević (15+0), Lucija Bešen, Ćamila Mičijević 6, Katarina Ježić 2, Ana Debelić , Valentina Blažević , Marijeta Vidak 1, Dora Krsnik 4(1), Larissa Kalaus 9, Stela Posavac , Paula Posavac 2, Josipa Mamić 1, Tea Japundža , Dora Kalaus, Andrea Šimara 2 i Kristina Prkačin. (www.icv.hr, mš, foto: HRS, screenshot)

IMG 20201206 194248

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content