U VPŽ 23 nova slučaja zaraze koronavirusom: U posljednja 24 sata tri osobe preminule

Nažalost, u posljednja 24 sata s područja Virovitičko-podravske županije preminule su tri osobe, dvije u Općoj bolnici Virovitica i jedna u KBC-u Osijek, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Dvije žene (1931. i 1938 godište) te muškarac (1948. godište) preminuli su od posljedice infekcije COVIDOM-19, a pritom su imali i brojne komorbiditete. Tako je broj preminulih s našeg područja, od početka koronavirusa, narastao na 51.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, u posljednja 24 sata Virovitičko-podravska županija bilježi 23 novoinficirane osobe koronavirusom. Testirano je njih 79, u obradi ih je još sedmero. Trinaestero novo zaraženih su osobe muškog, a deset ženskog spola. Najveći udio u novo zaraženima čine osobe srednje životne dobi (12), sedmero je starijih, a po dvoje su djeca i mlađe osobe. Osim za sedam osoba za koje u Zavodu za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, tek trebaju detektirati od kuda dolaze, za ostalih 16 je poznato s kojih područja općina i gradova stižu, odnosno, Virovitica (6), Slatina (4), Gradina (1), Sopje (1), Crnac (1), Orahovica (1), Suhopolje (1), Čačinci (1).

Hospitalizirano je ukupno 50 pacijenata s područja Virovitičko-podravske županije, od čega, 46 je u Općoj bolnici Virovitica, a četvero u KBC-u Osijek. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazila se 2.361 osoba. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content