Iz njemačkog prijateljskog grada Traunreuta u Viroviticu stigao kamion humanitarne pomoći za područja stradala u razornom potresu

Nastavlja se prikupljanje pomoći za građane koje je nedavno pogodio snažan potres na području Banovine.

Gradonačelnik Ivica Kirin danas (ponedjeljak) je zajedno s djelatnicima i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Virovitica ispred Mjesnog doma u virovitičkom prigradskom naselju Rezovac dočekao veliku pošiljku iz Traunreuta. Naime, za sve stradale u potresu, iz njemačkog prijateljskog grada stigao je kamion humanitarne pomoći, a riječ je o odjeći, obući, madracima, igračkama za djecu…

Prikupljanje pomoći u ovom njemačkom prijateljskom gradu organizirali su Mladen Tomić, Robert Marijić, Dejan Drlja i Danijel Žepačkić, a uključili su se brojni Virovitičani i žitelji Virovitičko-podravske županije koji žive i rade u Traunreutu i koji su prepoznali potrebu i odlučili pomoći stradalim područjima Sisačko-moslavačke županije. Pakete pomoći iz Njemačke je besplatno prevezao kamion tvrtke Ulla Stil d.o.o. vlasnika Hrvoja Beljana.

MG 1657

-Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, kao i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Virovitica. I na današnjem sastanku u Gradu Virovitici razgovarali smo o područjima pogođenima potresom. Naš stav je jasan, želimo pomoći tim ljudima jer im je pomoć prijeko potrebna. Većina mještana tih područja živjela je u teškim uvjetima i prije potresa, tako da o pomoći s naše strane uopće nema dileme. Veliko hrvatsko srce pokazalo se još jednom i ovdje u Virovitici, velik broj mladih ljudi skupio se danas na istovaru šlepera i ovim putem pozivam sve građane koji imaju vremena i žele pomoći neka se slobodno jave u Gradsko društvo Crvenog križa i sudjeluju u raznim akcijama pomoći za stradala područja – izjavio je tom prigodom gradonačelnik Kirin.

U ovoj humanitarnoj akciji iz Traunreuta je stiglo 250 paketa pomoći, koji će putem Gradskog društva Crvenog križa Virovitica biti dostavljeni na adrese onih kojima je pomoć najpotrebnija. Naime, paketi pomoći nisu mogli biti direktno dostavljeni na potresom pogođena područja pošto su skladišta puna. Organizatori akcije stoga su stupili u kontakt s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica te je dogovoreno da se paketi ovdje privremeno smjeste, gdje će se ujedno i dezinficirati te u konačnici prevesti na potresom pogođena područja.

MG 1656

-Ovim putem zahvaljujem se svima u Traunreutu koji su sudjelovali u ovoj akciji i moram naglasiti kako su naši prijatelji iz Njemačke već direktno odvezli u Petrinju nekoliko kombija humanitarne pomoći i treutno se tamo nalaze na terenu u ulozi volontera – rekao je Nikola Slavić, socijalni mentor pri GDCK-u Virovitica.

Tijekom proteklih godina na tisuće građana Hrvatske otišlo je “trbuhom za kruhom” u Njemačku, ali unatoč tome nikada nisu zaboravili svoju Domovinu te imaju osjećaj empatije za sve što se događa. Tako su odmah poslije informacija o potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, Virovitičani i ostali žitelji naše županije u Njemačkoj organizirali i počeli prikupljati humanitarnu pomoć za područja koja su stradala u razornom potresu.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

MG 1666

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content