Završnica 2007. godine u Poreču: Veterani Virovitice ovjekovječili trenutak zajedničkom fotografijom s Robertom Prosinečkim

Prvenstvo veterana HNS-a je nogometno natjecanje za veterane kojeg organizira Hrvatski nogometni savez, odnosno njegova Komisija za veteranski nogomet.

Igra se od 2000. godine. Natjecanje se obično organizira kao turnir na ljeto ili jesen, a na njega se sudionici kvalificiraju preko županijskih natjecanja (obično županijskih liga za veterane, u organizaciji županijskih nogometnih saveza), te preko pozivnica. Utakmice se uobičajeno igraju kao dva poluvremena po 25 minuta.

Fotografija s naslovnice zabilježena je na jednom od već spomenutih prvenstava, onom 2007. godine odigranom u Poreču, na kojem je sudjelovalo čak 17 momčadi. Prvo mjesto pripalo je Radniku iz Sesveta, drugo mjesto Hrvatskom dragovoljcu, a treće Nogometnom klubu Laduč. Na prvenstvu su nastupili i veterani Virovitice, čija su tri igrača iskoristila priliku i nakon utakmice “uhvatila” legendu hrvatskog nogometa, Roberta Prosinečkog, a trenutak s njim ovjekovječili zajedničkom fotografijom.

Robert Prosinečki poznatiji pod nadimkom “Žuti” poznat je u svojim nogometnim danima po iznimnoj kreativnosti i čarobnim driblinzima. S Hrvatskom je osvojio legendarnu brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a isto tako ostvario je i bogatu klupsku karijeru igravši, između ostalih, za Real Madrid, Barcelonu i Sevillu. Kasnije se posvetio trenerskoj karijeri. Trenutno nema klub i čeka nove ponude, a svoj posljednji angažman imao je u turskom Denizlisporu.

Na fotografiji stoje s lijeva na desno: Zoran Petrić, Branko Zalović, Robert Prosinečki i Darko Kožnjak.

(www.icv.hr, ts, foto: privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content