U Poduzetničkom inkubatoru u Orahovici održana radionica za web dizajnere

Današnje vrijeme u bilo kojoj sferi života gotovo je nezamislivo bez tehnologije, informatike i interneta pa je tako informatičko znanje svakom čovjeku krucijalno. Prepoznao je to i Poduzetnički inkubator Orahovica koji je u suradnji sa Srednjom školom “Stjepan Ivšić” započeo s radionicom web dizajnera. Radionicu su posjetili i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović te povjerenik vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister.

– Izrazio sam želju doći u orahovački Poduzetnički inkubator kako bih vidio koliko ovdje ima stanara, kako se radi, ali prije svega zainteresirala me ova edukacija koju provode stanari za zainteresirane s područja grada i susjednih općina. Odmah se vidi kako ovi marljivi ljudi koji se bave informatikom pa tako i web dizajnom, rade odličan posao posebno za školarce i studente. Cilj ove radionice je što više mladih zainteresirati za neke možda buduće poduzetničke pothvate u kojima bi se koristili web programiranjem i dizajnom. Možda neki od njih i kada završe školu i upišu fakultete računarstva pa se onda vrate ovamo i budu dio ekipe Poduzetničkog inkubatora koji evo na ovaj način daje jednu početnički zamah i vjetar u leđa kada je poduzetničkim početnicima najpotrebnije. Ovakav tečaj pokušat ćemo prenijeti i na druge gradove naše županijske Mreže inkubatora jer ovako nešto je hvalevrijedno za budući razvoj IT sektora u županiji – rekao je župan Andrović.

9y2mvap2

Povjerenik Saša Rister i sam je kao voditelj LAG-a Papuk stanar u orahovačkom inkubatoru, a kao informatičar po struci itekako zna vrednovati ovakvu edukaciju.

– LAG Papuk je bio prvi stanar ovog inkubatora i svakog sljedećeg smo dočekali pa tako i ove sjajne dečke informatičare koji su se vrlo brzo pokazali kao iznimno vrijedni. Upravo zbog toga sam presretan što je ideja za ovakvom radionicom i edukacijom potekla od naših stanara kako bi svoje znanje prenijeli na mladi naraštaj. Već na ove prve dvije radionice interes je velik i to, što svakako treba naglasiti, s područja Grada i sve tri susjedne općine. Hvala županu Androviću koji je nas posjetio što i nama i stanarima organizatorima jako puno znači kao jedna motiv da i Županija prati i pomaže u svemu što rade. Važno je reći da je informatika danas prisutna i nužna svugdje, od gospodarstva do poljoprivrede i drugih grana gdje su svi već morali prijeći na “digitalno” . Dakle, npr. od samih prijava i upisnika natječaja iz programa ruralnog razvoja pa na dalje sve radi online što je još poboljšala i ova pandemija tako da su svi morali prići tu tranziciju i ovakvim radionicama mogu biti još bolji, brži i uspješniji u svom poslu – zaključio je Rister.

7jifqlo5

Ovu vrijednu edukaciju i radionicu besplatno provode Renato Šafranko iz tvrtke Lynx Digital Čačinci te Vlado Cingel iz Obrta za računalno programiranje Anarh također iz Čačinaca.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content