Koronavirus u 65 naselja u OBŽ: Novopozitivne 143 osobe, mjere prekršili državljani Nizozemske i Srbije

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 434 uzorka od kojih je 143 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 65 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše ih je (46) s područja grada Osijeka. Jedanaest ih je zabilježeno na području Čepina, deset Našica, osam Đakova, po šest je s područja Belišća, Belog Manastira i Kneževih Vinograda, pet s područja Trnave, a po četiri Bizovca i Čeminca. Po tri novooboljele osobe imaju područja Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Koške, Marijanaca, Petrijevaca, Strizivojne i Valpova, po dvije područja Bilja, Darde, Erduta i Podgorača, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Feričanaca, Petlovca, Popovca, Punitovaca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Šodolovaca i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 122 osobe koje su oboljele od Covida-19, i to 89 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 19 na respiratoru. U Covid bolnici u Našicama hospitalizirano je 33 pacijenta s tim oboljenjem. Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 57 i 87 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.083 osoba.

Policijski službenici proveli su 27 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja, i to na području Belog Manastira i Dalja gdje su kršenje te mjere utvrdili za državljane Nizozemske i Srbije, zbog čega su im uručeni prekršajni nalozi. Obavili su i 127 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 44 nadzora provođenja epidemioloških mjera (25 u ugostiteljskim objektima, po 5 u trgovačkim centrima i prodavaonicama, 4 u pekarnicama, 3 na benzinskim postajama te po 1 u cvjećarnici i frizerskom salonu), a nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content