Za kraj sezone vožena 25. nagrada Virovitice: Tomislav Škvarić prvak Hrvatske, AMKK ‘Cobra’ obranila naslov

Nakon proglašenja najboljih u kartingu za 2020. godinu, koje je održano u subotu, 2. listopada u Virovitici, u nedjelju je vožena na virovitičkoj stazi Cobra posljednja ovogodišnja utrka za Prvenstvo Hrvatske – 25. nagrada Virovitice.

Utrku je svečano otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alena Bjelice i člana Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza te predsjednika HAKS-ove komisije za karting Marija Moslavca.

IMG_8066

Ovo je bila posljednja ovogodišnja utrka za Prvenstvo Hrvatske te se automatski odlučivalo o naslovu državnih prvaka. Virovitičkim ljubiteljima kartinga najzanimljivije je bilo u najjačoj klasi KZ 2 master, gdje su se za naslov borila trojica domaćih vozača: Nikola Samaržija, koji je lovio treći uzastopni naslov državnog prvaka i zlatnu kacigu te braća Tomislav i Tihomir Škvarić.

Već u prvoj vožnji Samaržija je ostao bez očekivane pobjede. Zbog kvara na motoru morao je sam ponovano pokrenuti vozilo. Kako kvar nije otklonjen, u drugoj vožnji nije niti nastupio, što je otvorilo Tomislavu Škvariću put do pobjede, a kasnije će se pokazati i naslova prvaka Hrvatske u 2021. godini.

– Zadovoljan sam osvojenim naslovom prvaka. ‘Iskoristio’ sam kvar motora kod klupskog kolege Samaržije i došao do pobjede – prve impresije iznio je novi prvak Tomislav Škvarić.

IMG_8254

Kraj njega je bio i njegov sin Jan, koji je početnik u kartingu.

– Meni je ovo bila druga utrka u životu, bio sam peti, a očekujem ubuduće puno bolje rezultate – rekao nam je Jan Škvarić.

Na kraju je svoje viđenje iznio i član Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza te predsjednik HAKS-ove komisije za karting Mario Moslavac.

-Zanimljiv karting vikend u Virovitici, koji je počeo proglašenjem najboljih u 2020. godini, a završio 25. nagradom Virovitice. Iako nismo klupski pobijedili, ipak smo obranili naslov državnih prvaka sa šest bodova prednosti ispred Rijeke. Sve je prošlo u najboljem redu, bez ozljeda i većih problema. Možemo biti zadovoljni kao organizatori. U organizacijskom dijelu sve je klapalo kao singerica, na što smo već navikli sve naše goste – rezimirao je Moslavac.

IMG_8185

Vrijedni organizatori pobrinuli su se i za okrijepu, pa je tako poznati virovitički zaljubljenik u kuhanje Željko Škalić skuhao grah koji su mogli kušati svi vozači, prateće osoblje, ali i gledatelji.

Na kraju su podijeljeni pehari i medalje najboljim pojedincima i ekipama.

Rezultati:

Klasa 1. Baby card:

1. Noa Antonić (KK Rijeka)
2. Andrija Borovčak (KK 1 Zagreb) 
3. Andrija Bjelica (AMKK Cobra Virovitica)

Klasa 2. Rotax micro max:

1. Karlo Đaković (KK Rijeka)
2. Šimun Borovčak (KK 1 Zagreb)
3. Vito Ćoza (AK Anvi racing Grobnik)

Klasa 3. Rotax mini max:

1. Vito Gajski Kustec (AK Ivanić)
2. Mihajlo Zorić (KK Rijeka)
3. Fabijan Vidaković (AK INA delta Zagreb)

Klasa 4. Rotax max junior:

1. Lorenzo Mahnich (AK Rijeka)
2. Fabijan Kranjac (KK 1 Zagreb)
3. Dominik Bažant (AMKK Cobra)

Klasa 5. Rotax max senior:

1. Marko Turk (KK Koprivnica)
2. Luka Raspor (AK Opatija)
3. Timotej Filipović (AKK Podravina Koprivnica)

Klasa 7. Rotax DD2 master:

1. Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica)

Klasa 8. KZ 2:

1. Damian Sekulić (AKK Ivanić)
2. Marko Kranjčec (AMKK Cobra)

Klasa 9. KZ 2 master:

1. Tomisalv Škvarić (AMKK Cobra)
2. Tihomir Škvarić (AMKK Cobra)
3. Nikola Samaržija (AMKK Cobra)

Klupski poredak na utrci:

1. AK Rijeka
2. AMKK Cobra
3. AK Ivanić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content