Vokalni ansambl Contesse pjesmom “Mary, did you know?” osvojio prvu nagradu na jakom glazbenom natjecanju GLAZ-B-OS

Suhopoljski Vokalni ansambl Contesse sudjelovao je na virtualnom glazbenom natjecanju međunarodnog karaktera GLAZ-B-OS 2021. s pjesmom “Mary, did you know?”, koje je započelo 18. prosinca putem Facebook stranice.

Naime, GLAZ-B-OS (Glazbene božićne svečanosti Umjetničke akademije u Osijeku) glazbeni je festival koji organizira Odsjek za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku.

Festival je 2006. godine pokrenula izv. prof. art. Antoaneta Radočaj Jerković, a festival karakterizira raznolikost sadržaja koji uključuju koncerte, radionice, predavanja, okrugle stolove, predstave, natjecanja.

Pokretanje ovakvog festivala dodatno je kulturno obogatilo ovaj dio Hrvatske, afirmiralo brojne umjetnike i organizacije, decentraliziralo glazbenu scenu i približilo je širem krugu publike. Kao cilj valja istaknuti i afirmaciju mladih vokalnih umjetnika.

Contesse su u izvrsnoj konkurenciji ansambala Umjetničke akademije u Osijeku te ansambla iz ostalih područja Hrvatske osvojile prvu nagradu s uvjerljiva 94 boda u kategoriji do 16 članova, pri čemu su ostvarile najveći broj bodova općenito u kategoriji svih vokalnih ansambala. Uvod je to u nove projekte, ostvarenja i suradnje koji ih čekaju u narednoj 2022. godini.

Podsjećamo da Contesse u nedjelju, 26. prosinca u 18 sati pripremaju za vas pravu glazbenu ‘božićnu čaroliju’. U svome mjestu, u predivnom ambijentu izvanredne akustike, crkvi sv. Terezije Avilske u Suhopolju, uz goste iznenađenja glazbom će dočarati ljepotu Božića.

(www.icv.hr, zm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content