FLORA VTC Što s drvcem nakon Božića? Evo kako i gdje ga možete reciklirati

Tradicionalno, na blagdan Sveta tri kralja većina će građana raskititi božićno drvce koje je krasilo domove od Badnjaka. Nakon što pospremite sve ukrase, rezana drvca negdje treba i odložiti. Kao i svake godine dosad, Tvrtka Flora Vtc nudi uslugu odvoženja božićnih drvaca na recikliranje, a oni koji to žele, drvce mogu i sami dovesti u reciklažno dvorište. To nam je potvrdio i voditelj Gradskog odlagališta i rukovoditelj službe za komunalni otpad tvrtke Flora Borna Đurđević.

– Sva prirodna božićna drvca koja od 6. do 15. siječnja odložite pored EKO-otoka bit će odvezena na recikliranje. S drvca prethodno uklonite sve ukrase, šljokice, svjetla i sve neorganske dekorativne materijale – rekao je Đurđević, dodavši da se popis lokacija EKO-otoka može saznati na web stranici Flore Vtc.

– Drvca bilo kada možete osobno donijeti u Reciklažno dvorište koje se nalazi na Gradskom odlagalištu. Stanari zgrada kolektivnog stanovanja mogu svoja božićna drvca odložiti i pored kontejnera za komunalni otpad, a ako baš ne možete odnijeti drvce do EKO-otoka ili u reciklažno dvorište, a stanovnik ste grada Virovitice, iznesite ga pored posude za otpad u dane vašeg redovnog odvoza otpada drugog tjedna u siječnju (od 6. do 15.) pa ćemo ga pokupiti taj ili slijedeći dan. Prirodna božićna drvca su biorazgradiva i možete ih sami usitniti i koristiti kao malč prekrivku u vrtu za zadržavanje vlage i sprječavanje rasta korova. Trebate samo voditi računa da je ovakav malč izrazito kisel i nije pogodan za neke biljke. Važno je da drvca ne spaljujete, pogotovo ne u kaminima i pećima na drva zbog štetnih sastojaka i velike zapaljivosti koja može oštetiti vaš dimovodni sustav – upozorio je Borna Đurđević.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content