Uskoro kreće izgradnja optičke mreže na području osam općina: Mještani suglasnost za besplatan priključak trebaju dostaviti do kraja siječnja

U sklopu provedbe Projekta razvoja širokopojasnog interneta na području općina Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci započela je distribucija letaka radi dostave suglasnosti korisnika za izvedbu priključaka svjetlovodne mreže do objekata.

Sve informacije o izvedbi priključaka svjetlovodne mreže nalaze se u letku koji će biti dostavljen na adrese korisnika. U slučaju da niste dobili letak na vašu kućnu adresu, letak možete preuzeti OVDJE ili u prostorijama općina.

Suglasnosti za izvedbu priključaka se dostavljaju putem e‑maila na [email protected], poštom na adresu Virovitičko-podravske županije ili osobno u ured svojih općina.

– Ovim projektom će se izgraditi širokopojasni internet, uglavnom optički, brzine veće od 100 Mbps. Procjena je da će ta brzina u idućim desetljećima biti dostatna svima onima kojima će trebati brzi internet. Takvu brzinu imaju sve razvijene zemlje svijeta, a u budućnosti neće biti moguće otvarati internetske stranice zbog velike količine podataka bez potrebne i odgovarajuće brzine. Također, važno je naglasiti da će ovim projektom optički kabeli bit položeni u svakom naselju na području općine, odnosno omogućit će se besplatni priključak svakom domaćinstvu koje dostavi suglasnost iz letka – kažu iz Općine Čačinci, jedne od općina koje su obuhvaćene projektom. 

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content