Minute za tebe: Postoji i nešto više od “ovog” života

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo kroz naš radijski program i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.

Kroz ovaj hod i promišljanje nas vodi fra Marino Kuzminski iz župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Dan je Gospodnji, a Božja riječ koja nam je danas upućena govori o događaju Isusova preobraženja na gori Tabor. Isus je prema svojim učenicima, pripremajući ih za njihovo poslanje, uvijek u svemu bio otvoren, ništa im nije bilo skriveno u želji da spoznaju buduću slavu i cilj putovanja ljudi ovim svijetom. Upravo to pokazuje i ovaj događaj.

Nismo stvoreni samo za ovozemaljsko i propadljivo. Čovjek i nakon smrti nastavlja živjeti. Zato učenicima, da ne bi prihvatili samo ovozemaljske ciljeve, pokazuje im i stvarnost iza ove stvarnosti. Kroz naš hod u ovoj korizmi nemojmo si postavljati samo ovozemne ciljeve. Budimo srcem već sada otvoreni za život poslije života.

Kao što znamo dobro brinuti i čuvati materijalna dobra koja stječemo, pazimo i na ovo duhovno što nam je obećano. Zaboravljamo da nas je Isus već spasio i da je na nama samo da otvorena srca u zajedništvu s Crkvom prigrlimo ponuđeno.

Bog poštuje i tvoju i moju slobodu, neće vršiti pritisak ni na našu savjest ni na našu slobodu. Ostavio nam je konkretna sredstva koja možeš, ali i ne moraš prihvatiti. Ostavio nam je vidljive znakove svoje nevidljive prisutnosti sakramentima koje smo pozvani živjeti.

Za svaku životnu situaciju i problem, On je tu. Imaj povjerenja u njega, koji je Put, Istina i Život.

(www.icv.hr, ilustracija: pixabay)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content