Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica brojnim radionicama, natjecanjima te proglašenjem najboljih učenika obilježila Dan škole

Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica obilježila je svoj Dan škole. Cijeli dan u školi je bilo zabavno, održano je niz radionica, a sve je počelo još jučer završnicom nogometnog prvenstva razreda. Petak je bio poseban, od 8 ujutro učenici i profesori bili su više nego aktivni, održan je projektni dan u sklopu kojeg su održana predavanja Povijest brojeva,   Povratak u školske dane i Klimatološke promjene uvjetovane bacanjem hrane, a zatim i predstavljanje proizvoda vježbeničke tvrtke ”Plantis d.o.o.”.

Kasnije je u učionici informatike predstavljena radionica ”Od kockice do robota”, a potom u dvorištu škole i natjecanje u izmjeni kotača na automobilu za učenice i učenike. Prije same svečanosti Dana škole održano je natjecanje u pečenju palačinki, a u holu škole postavljenje su izložbe ”Poljoprivredni traktori novih generacija”, ”Suvremeni njemački film”, ”Orahovica u Europi” te izložba učeničkih radova strojarske sekcije.

Dan-srednje-skole-1-CustomDo kraja dana još je odrađeno predstavljanje projekta EuroJobs, održano predavanje pod nazivom ”Britanska i američka kultura” te na samom kraju i edukacija ocjenjivanja vina.  Svečanost je održana u društvenoj dvorani škole, a nazočio joj je i orahovački gradonačelnik Saša Rister. Ravnatelj škole Zorislav Milković na početku je nazočnima predstavio rad škole u proteklih godinu dana.

– Naša škola bila je iznimno aktivna u svim programima, a moram reći i kako smo kao vodstvo škole odradili niz zahvata kako bi našim učenicima i profesorima omogućili što bolje uvjete za rad. Tako smo, što sami kroz projekte, što uz veliku pomoć naših osnivača Virovitičko-podravske županije, izmijenili dio podova škole, nabavili dvije pametne ploče, novi semafor u sportskoj dvorani, uređen je praktikum za buduće učenike smjera fizioterapije, a učenici upisani u deficitarna zanimanja nagrađeni su pametnim telefonima. U ovoj smo školskoj godini imali 183 učenika u 13 razrednih odjela što je 60 učenika manje nego recimo prije tri godine. U nastavi je radilo 40 nastavnika i stručnih suradnika, a toga šest profesora mentora i tri savjetnika. Uz sve školske obveze bili smo sjecište mnogih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja, a posebno pohvaljujem naše učenike i njihove mentore na postignutim izvrsnim rezultatima na županijskim i državnim natjecanjima– rekao je Milković. Grad Orahovica i ove je godine osigurao najboljim učenicima nagrade u obliku knjiga, a posebnu čestitku putio je gradonačelnik Saša Rister.

Dan-srednje-skole-2-Custom– Čestitam vam na svim rezultatima koje ste postigli, na svim projektima koje provodite i kojima naš grad činite drugačijim i posebnim. Moram i danas naglasiti kako smo potpisali sporazum u cilju povećanja broja učenika u školi, a riječ je naravno o novom razrednom odjelu, odnosno smjeru fizioterapija kao o jednom od traženijih smjerova u Hrvatskoj. Želim vam puno uspjeha i nove odlične projekte i rezultate i sretan vam Dan škole– zaključio je Rister koji je potom najboljim učenicima i mentorima uručio nagrade, a među učenicima istaknuli su se sudionici državnih natjecanja Jelena Mečenero koja je bila dio simulirane sjednice Hrvatskog sabora, te Edin Mešić koji je sudjelovao na državnom natjecanju iz filozofije.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content