Međunarodnu smotru folklora na 54. Orahovačkom proljeću odličnim nastupima obilježilo 17 kulturno-umjetničkih društava

Nakon Cvjetnog korza u središnjem gradskom parku, pod tradicionalnom zelenom tendom legendarne ljetne pozornice, održana je također tradicionalna međunarodna smotra folklora koja je poseban ‘ukras’ svakog Orahovačkog proljeća.

Smotru su otvorili Puhački orkestar DVD-a Orahovica i mažoretkinje iz Našica i Nedelišća, a potom je nastupilo čak 17 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine i to: KUD Crkvari kao domaći, potom “Godinjak” iz Starog Petrovog Sela, “Moslavka” iz Gornje Gračenice, Čačinci, “Matija Gubec” Donji Miholjac, “Napredak” iz Viteza, “Bunjevačko kolo” iz Subotice, “Luka Ilić Oriovčanin” iz Oriovca, “Klaruš” iz Maruševeca, “Paklarevo” iz Travnika, Virovitica, “Kristal Sladorana” iz Županje, “Bosana” iz Zagreba, “Peruča” iz Hrvaca, Matica umirovljenika VPŽ i “Drenjanci” Drenje.

Smotra-folklora-6

Sva društva još su jednom pokazala svo bogatstvo i raskoš folklora i narodne kulturne baštine, a posebno je bilo prelijepo vidjeti i čuti one najmlađe, djecu koja uživaju u pjesmi i plesu. Smotru, kao i službeno 54. Orahovačko proljeće zatvorio je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Svi smo iz organizacije danas fizički umorni jer smo puno radili za ovo sve, ali smo duševno prepuni jer Orahovačko proljeće je ponovno bilo s nama i našim sugrađanima i gostima. Još jednom hvala svima koji su pomogli, sudjelovali i bili dio ove naše prekrasne priče i na kraju mogu reći, drage Orahovčanke i Orahovčani, vi ste Orahovačko proljeće, hvala vam od srca – zaključio je Rister.

Smotra je zaključena simboličnom porukom “Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje”.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content