Virovitičke košarkašice U-11 krenule prema trećem uzastopnom plasmanu na Prvenstvo Hrvatske

Virovitičke košarkašice do 11 godina krenule su po povijesni uspjeh, a to je da se i treću godinu za redom plasiraju na Prvenstvo Hrvatske. Kako su prošle godine osvojile fenomenalno 5. mjesto u Hrvatskoj na dobrom su putu da se i ove godine umiješaju u sam vrh hrvatske ženske košarke.

Da se ne radi samo o pustim željama pokazale su prve dvije utakmice Prvenstva regije Sjever gdje su upisale dvije uvjerljive pobjede. Naime prve četiri ekipe na spomenutom natjecanju plasirat će se na Prvenstvo regije koje će pod pokroviteljstvom Hrvatskog košarkaškog saveza biti izlučno za plasman na Prvenstvo Hrvatske.

Na prvom od četiri turnira održanom u Koprivnici odigrale su dvije utakmice, a prve su im na megdan izašle košarkašice KK Vindi iz Varaždina. Iako se očekivao neizvjestan dvoboj virovitički “malci“ već su nakon prve četvrtine pokazale tko je gazda na terenu. Odigravši možda i najbolju četvrtinu ikada, djevojke su pobjegle na deset koševa razlike i tu prednost nisu ispuštale do kraja utakmice. Posebno je nadahnuta bila Nika Gverić sa postignutih 16 koševa dok su ton igri davale i Hana Deskar i Alisa Lovreković sa četiri postignuta koša pri čemu je Alisa uknjižila i osam skokova. Sve je iznenadila i nešto mlađa Mia Jerbić sa šest postignutih koševa još jednom pokazavši da se uz nekoliko mlađih igračica radi o velikom talentu. U strijelce su se upisale i Ena Salajić te Margareta Cenger koja je tome dodala i nekoliko asistencija. Više od 5 skokova imale su i Nikolina Hetzel, Petra Turčinović i Monika Požežanac Sabolić dok su se kao asistenti istaknuli Dorotea Blažičević i Nika Miljak, a Lucija Grgurević sve je iznenadila velikom borbenošću. Sve u svemu zajedništvo je na kraju donijelo čak 18 koševa razlike, odnosno pobjedu 33:15.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi Varaždin 33:15

Mia Jerbić 6, Margareta Cenger 2, Alisa Lovreković 4, Lucija Grgurević, Monika Požežanac Sabolić, Dorotea Blažičević, Nika Gverić 16, Nika Miljak, Hana Deskar 4, Nikolina Hetzel, Ena Salajić 1 i Petra Turčinović.

U drugoj utakmici igračice ŽKK Koprivnice, kao domaća ekipa, nadala se uspjehu kontra Virovitičanki koji bi ih odveo na pravi put prema Prvenstvu Hrvatske. Ove dvije ekipe, koje prije svega krase prijateljski odnosi, u utakmicu su ušle pomalo opušteno, osobito Virovitičanke, te je poluvrijeme završilo gotovo u egalu. U tom trenutku činilo se da će možda odlučivati jedna – dvije lopte no u drugom dijelu Virovitičanke su dokazale da su i ove godine spremne za velike domete. Pokazalo se još jednom da je u košarci najvažnije zajedništvo i timski duh. Doslovno sve igračice dale su i posljednji atom snage ne bi li upisale još jednu jako vrijednu pobjedu. U prvom poluvremenu su se svojom efikasnošću istaknule Nika Gverić sa osam te Hana Deskar sa sedam postignutih koševa i u trenucima kada nikako nije išlo držale su ekipu u blagoj prednosti. Početak drugog dijela ponudio je sasvim drugačiju sliku. Prvo je Margareta Cenger s više hrabrih ulaza i sedam koševa stvorila preduvjete za nedostižnu prednost, a u stopu ju je pratila Alisa Lovreković koja je uz 2 postignuta koša upisala i više od 10 skokova te tri prekrasne blokade. Svoje prve koševe postigle su Dorotea Blažičević i Monika Požežanac Sabolić dok je Nikolina Hetzel uhvatila nekoliko važnih lopti. Obrambene zadatke i u ovoj utakmici odlično su odradile Lucija Grgurević i Petra Turčinović dok su uz odličnu obranu Ena Salajić, Mia Jerbić i Nika Miljak upisali i asistencije.

Važna karika i na ovom turniru bili su uvijek vjerni navijači koje su predvodili predsjednik Igor Cindrić i tajnik kluba Ante Kalaš koji su osim u svojstvu vozača svojim fanatičnim bodrenjem pomogli djevojkama kada im je bilo najpotrebnije.

ŽKK Koprivnica – ŽKK Virovitica 18:26

Mia Jerbić, Margareta Cenger 7, Alisa Lovreković 2, Lucija Grgurević, Monika Požežanac Sabolić 1, Dorotea Blažičević 1, Nika Gverić 8, Nika Miljak, Hana Deskar 7, Nikolina Hetzel, Ena Salajić i Petra Turčinović.

Sve u svemu odličan vikend za virovitičke košarkašice koje su još jednom pokazale da se za budućnost ženske košarke u Virovitici ne treba brinuti. Sada slijedi utakmica sa prvakinjama Hrvatske u ovoj kategoriji, ekipom Podravca iz Virja koja je do sada sve svoje protivnike deklasirala sa 50-ak koševa razlike. Ni Virovitičanke do sada u ovoj kategoriji nisu se uspijevale približiti Virjankama na manje od 30 koševa razlike kao i gotovo sve ekipe u Hrvatskoj no ova generacija obećava. Da li je došlo vrijeme da se i ekipi iz Virja u ovom natjecanju netko opasnije približi vidjet će se uskoro, na sljedećem turniru.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content