Čačinačka djeca na maškarama pokazala svu raskoš svoje mašte

Turistička zajednica općine Čačinci i Osnovna škola Antuna Gustava Matoša uz potporu Općine, organizirali su 2. Čačinačke dječje maškare. Sve je počelo okupljanjem ispred osnovne škole, a potom je krenula povorka kroz ulice mjesta. Završni program održan je u maloj športskoj dvorani gdje su mališani iz Čačinaca predstavili svoje maske iz kojih je bila vidljiva sva raskoš njihove mašte.

Sve maskirane klince i klinceze zabavio je mađioničar Saša Gerber iz Osijeka, a stručni žiri kojeg su činili učitelji škole odlučio je o najboljim maskama koje su općina i Turistička zajednica darivali. Kod maski najmlađe djece, one do 5 godina pobjedu je odnijela maska ”Malci”, dok je kod školske djece u pojedinačnoj konkurenciji pobjedu odnijela maska ”Amazonka ratnica” dok je grupni pobjednik 8b razred s maskom ”Umobolnica na kraju grada”:

– Evo drugu godinu za redom smo se odlučili maškare isključivo posvetiti djeci. Pokazalo se to više nego dobro, djeca su se sjajno zabavila, a i njihovi roditelji i učitelji. Hvala svima koji su nam na bilo koji način pomogli jer ovo će zasigurno postati jedna tradicija i prepoznatljivost Čačinaca. – rekao je načelnik općine Mirko Mališ. Ravnateljica osnovne škole Antuna Gustava Matoša Kristina Krmpotić pohvalila je svu djecu i njihove učitelje na velikom trudu:

– Djeca su si uistinu dala oduška i mašti na volju. Svi mi učitelji smo se također maskirali i bilo je jako zabavno. Mađioničar je sve oduševio, nagradili su smo najbolje maske premda su sve maske na kraju veliki pobjednici. Hvala svim roditeljima i kolegama učiteljima te posebno djeci što su priredili ovako dobru zabavu. – zaključila je Krmpotić. Ana Marunica direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Čačinci istaknula je veliku pomoć sponzora, a to su rekla je Marunica, uz općinu, uglavnom gospodarski subjekti s područja općine. (www.icv.hr; vg)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content