Preventivna akcija “Zdrav za 5” u dvije osnovne škole

Dana 2. i 4. veljače u Osnovnim školama u Suhopolju i Virovitici (I.B. Mažuranić), po policijskim službenicima za prevenciju, Policijske uprave virovitičko-podravske, provedeno je predavanje iz preventivnog projekta „ Zdrav za 5“ u školskoj 2015./16. godini.

Planirani programi predavanja u trajanju od tri školska sata u Suhopolju i dva školska sata u Virovitici, provedeni su učenicima 8 – ih razreda, s temom predavanja, Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola, kroz koji je prošlo 54 odnosno 46 učenika.

Program je zamišljen kroz pojedinačno predavanje svakim razredom pojedinačno, gdje su učenici u prvom dijelu od predavača, mogli dobiti spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje. U drugom dijelu predavanja, program se odvijao kroz radionice, gdje su učenici u zamišljenim situacijama, sami osmislili nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

„Zdrav za 5“, nacionalni je program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša namijenjen učenicima 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola, a već treću školsku godinu zaredom, provode ga zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

(PU VPŽ)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content