U Glazbenoj školi Jana Vlašimskog u Virovitici održana prva smotra gitarista i tamburaša

Stručnim vijećem gitarista i tamburaša u Glazbenoj školi Jana Vlašimskog u Virovitici u srijedu, 3. veljače, započela je 1. međužupanijska smotra gitarista i tamburaša.

Nakon toga održan je koncert učenika na kojemu su nastupila i tri komorna sastava glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice: kvartet u sastavu Petra Boljevčan, Mislav Vondra, Marta Petrovčić i Nikola Mandić (mentor Matija Kovač), sekstet u sastavu Tin Blaževski, Dora Bralić, Dorian Leci, Petra Kovač, Tara Vedriš i Luka Maletić (mentor Davorin Muhek), duet Sara Čuljak i Matej Hajmaši (mentori Tihomir Sabolić i Mateja Bušetinčan) te jedan trio iz Područne škole Pitomača u sastavu Noa Rešetar, Barbara Baronica i Maja Grahovac (mentor Dario Žerjal).

Od solista u prvoj kategoriji nastupio je Ivan Pavić iz Glazbene škole Slatina (mentor Siniša Ivček), a u trećoj kategoriji Petra Boljevčan i Marta Petraičević iz Glazbene škole Jana Vlašimskog Virovitica (mentor Zrinko Jurić Čivro).

Zadovoljstvo što je Međužupanijska smotra gitarista i tamburaša održana upravo u Virovitici nije krio ni ravnatelj naše Glazbene škole Damir Mihaljević: -Drago mi je što smo upravo mi domaćini ovog zbivanja jer danas se sastalo 80 profesora i 37 učenika iz glazbenih škola u Hrvatskoj.
Na održanom vijeću i smotri profesori i učenici izmijenili su svoje znanje, iskustva i metode, koje će im pružiti pozitivan poticaj za daljnji rad. Taj događaj međusobne suradnje temelj je napredovanja i postizanja izvrsnih rezultata koje svake godine ostvaruje i naša škola – rekao je ravnatelj Damir Mihaljević.

(www.icv.hr, bs; Foto: Bruno Sokele i Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content