U Mikleušu osnovano Kulturno umjetničko društvo “Mikleuš”

Na inicijativu mještana Mikleuša pod vodstvom prof. Marka Kragujevića,tajnika osnovne škole Mikleuš i načelnika Općine Mikleuš Milana Dundovića, dana 31. siječnja 2016.godine održana je osnivačka skupština Kulturno umjetničkog društva Mikleuš.

Na osnivačkoj skupštini  izabrana su rukovodeća tijela KUD-a te donijeti temeljni akti KUD-a. Za  predsjednika izabran je Marko Kragujević, a za zamjenika predsjednika izabrana je Jadranka Grabar. Za tajnika KUD-a izabrana je Marija Dubaić, a za blagajnika je izabrana Milica Fadljević. Članovi Upravnog odbora su:predsjednik Marko Kragujević, zamjenik predsjednika Jadranka Grabar, tajnik Marija Dubaić, blagajnik Milica Fadljević, Lidija Lozer, Ivana Škulj, Ružica Ljubas, Valentina Krešić i Tatjana Sabo. Članovi Nadzornog odbora su:Sanja Mrva, Kristina Trupina i Emina Spasenovski. Za likvidatora KUD-a izabran je Marko Kragujević.

Skupštini je bio nazočan  i načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović. Zahvalio se mještanima općine na podršci i dobrom odazivu te kazao kako je KUD djelovao i sredinom sedamdesetih do početka devedesetih kada je i on sam bio aktivni član KUD-a, te da treba očuvati tu tradiciju i baštinu.

Posebno se zahvalio inicijatoru i predsjedniku KUD-a Marku Kragujeviću i glazbenom sastavu KUD-a kojeg čine: Zdenko Bogadi, Robert Grabar, Mirko Ljubas i Denis Ivanković jer bez njih ne bi mogli početi s radom. Istoj zahvali se pridružio i predsjednik KUD-a Marko Kragujević.(www.icv.hr, kt)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content