Vozio bicikl sa 2,55 promila alkohola u krvi

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene i 3 su lako ozlijeđene. Dvije su prometne nesreće uzrokovali vozači teretnih vozila i jednu biciklista koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 315 prekršaja, od kojih 43 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 84 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 12 prekršaja pješaka i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,55 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 63 godine koji je zatečen da upravlja vozilom u Slatini u srijedu oko 11 sati, dok je najveća brzina kretanja vozila od 100 km/h izmjerena kod vozača osobnog vozila starosti 52 godine u četvrtak oko 11,30 sati u Čemernici na dionici ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine 50 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ
U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 3 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Ukupno je utvrđeno 315 prekršaja, od kojih 43 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 84 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 12 prekršaja pješaka i dr.

(PU VPŽ, Foto:Ilustracija)