FOTO: „Promocija ženske košarke u Virovitici“ – nastupilo 50 djevojčica

Ženski košarkaški klub Virovitica je tijekom uskrsnih praznika od 21. do 25. ožujka organizirao “Dječji tjedan”. U dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić su svakoga dana od 15 do 19 sati trenirale dvije selekcije kluba, te Škola mini košarke za novopridošle djevojčice. Ukupno je sudjelovalo 50-ak igračica. Sve to bila su događanja projekta “Promocija ženske košarke u Virovitici”, nakon kojih slijedi Turnir u mini košarci u travnju i Ljetni košarkaški kamp u lipnju.

Škola mini košarke je kroz tjedan okupila 20-ak djevojčica od predškolskog uzrasta do 4. razreda OŠ. koje su se kroz igru, zabavu, učenje i vježbanje upoznale s osnovama košarkaške igre. Za svoj trud su nagrađene majicama, priznanjima i prigodnim blagdanskim poklonima. Većina je najavila i uključenje u redovne treninge Kluba.
Najmlađe članice ŽKK Virovitica su program iskoristile za dodatno svakodnevno treniranje kako bi se što bolje pripremile za završni turnir u mini košarci kojeg je domaćin Virovitica u travnju.
Kadetsko-juniorska selekcija je, osim treniranja, odigrala 1. uskrsni turnir za kadetkinje na kojem su još nastupile ekipe Mladosti iz Čačinaca i Istoka iz Zagreba. U prvoj utakmici virovitičanke su pobijedile županijske suparnice iz Čačinaca rezultatom 49:38. Uslijedila je utakmica KK Istok – KK Mladost koji su zagrepčanke riješile u svoju korist rezultatom 74:38. Odlučujuća utakmica između virovitičanki i gošća iz Zagreba je bila donekle ravnopravna samo u 1. četvrtini, ali objektivna kvaliteta gostujuće ekipe je tijekom utakmice donijela visoku pobjedu ekipe KK Istok 72:30.

Tako su pobjednice 1. uskrsnog turnira za kadetkinje Virovitica 2016. igračice trenera Siniše Baćanija KK Istok. Drugo mjesto su zaslužile igračice trenera Roberta Fritza ŽKK Virovitica, a treće igračice trenera Luke Jerbića KK Mladost Čačinci. Za najbolju igračicu je proglašena Iva Sopta iz pobjedničke ekipe, a priznanje za najboljeg strijelca je pripalo Ines Vidović iz Čačinaca.

Za ŽKK Virovitica su nastupile: Ojdanić 3, Tršek 7, Sabo, D. Bralić, Grbac 4, Tkalec, Šiljković 9, Bogojević 13, Vargović 9, N. Bralić 4, Kovač 8, Turčinović, Ivanac 19, Kiš 3, Mikulić.

Pehare za osvojena mjesta je dodijelio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin uz riječi zahvale i podrške svim sudionicama, upravama klubova, trenerima i roditeljima. Medalje je dodijelila predsjednica ŽKK Virovitica Maja Carević Deskar.

Ovom prigodom, a povodom odlaska u mirovinu, uprava Kluba je priznanjem domaru OŠ IBM g. Željku Afentaleru zahvalila za dugogodišnji rad i podršku virovitičkoj košarci.

Projekt “Promocija ženske košarke u Virovitici” se nastavlja dalje uz veliku pomoć Športske zajednice Grada Virovitice, OŠ IBM, CIP d.o.o., Grafoprojekta, ICV Virovitica, roditelja i uprave Kluba. (www.icv.hr)

(www.icv.hr, foto: Željko F. i Robert C.)

zkk virovitica medalje zkk-virovitica-11_2

zkk (Custom)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content