Iz zimske u ljetnu odjeću: U četvrtak i petak će nas grijati 25 Celzijeva stupnja

Nakon temperatura koje su prije tjedan dana u jutarnjim satima išle i u minus, krajem iduće sedmice, prema prognozi našeg dežurnog meteorologa, Kristijana Paljara, temperature će se penjati do 25 Celzijeva stupnja. Već će početak tjedna obilježiti postupan porast temperature zraka, koja će svoj vrhunac doseći tijekom četvrtka i petka. Tijekom ponedjeljka i utorka uz više oblaka, moguća je gdje koja kišna kap. Gledajući tjedan u cijelosti. Pred nama je pravi proljetni tjedan po pitanju vremenskih uvjeta. Gdje koja kišna kap u tjednu pred nama teško da će „pokupiti prašinu“, jer očekivana akumulirana količina kiše u tjednu pred nama je zanemarivo mala.
Jutarnje temperature zraka očekujemo od +5°C do +13°C tijekom petka, najviše djevne dnevne od +10°C do +25°C tijekom četvrtka i petka. Vjetar slab do umjeren na udare u umjereno jak južnih i jugozapadnih smjerova, osobito tijekom srijede, četvrtka i petka u prvom dijelu dana, kada bi na udare jugozapadnjak mogao puhati do 40 km/h. Tijekom petka u drugom dijelu dana te tijekom subote vjetar će prolazno okrenuti na sjeverne i zapadne smjerove. UV indeks umjeren.
Najviše sunčanog te iznadprosječno toplog vremena očekujemo tijekom srijede, četvrtka i petka kada će se temperatura zraka u hladu meteorološkog zaklona dizati do +20/+25°C, penjat će se i blizu 30°C… (www.icv.hr, kpa, Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content