Obilježen dan Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača

Dan Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači obilježio se u petak, 18. Ožujka. Uz to, traju i Preradovićevi dani od 17. ožujka do 19. Ožujka. Učenici i nastavnici su se potrudili obilježiti ga cijelodnevnim prigodnim programom, te su scenskim nastupom i predavanjem bivšeg učenika Osnovne škole Petra Preradovića, Zorana Vakule završili isti.

Ujutro su djeca imala organizirane radionice zajedničke tematike: svjetlost. Tako su oni nižih razreda izrađivali duge, svjetiljke i imali predstavu „kazalište sjena“ za koje su se posebno potrudili, te su istu predstavu izveli i i kasnije u programu. Viši razredi , osmaši, vodili su radionice i predavanja mlađim kolegama. Nakon kratkih prezentacija o nekoj temi, poput prezentacije o fotosintezi prije nego što su učenici ispod mikroskopa proučavali dijelove biljke, krenuli su u praktični dio gdje su mogli isprobati na djelu naučeno. Sveukupno je odrađeno 6 radionica za više razrede i 5 za niže.

Radionice za više razrede uključivale su: „Amazing science and scientists“ pod vodstvom učitelja: Ruža Dorogi, Iva Brusač i Dominik Galjar. Drugu radionicu pod nazivom „Druga industrijska revolucija“ vodili su Mario Held i Petra Horvatinović. Treća radionica bila je „Priroda i biologija“, voditeljica Ane Rumek, Helene Tambolaš i Ane Ilenić – Vampovac. „Kemiju svjetlećih štapića“ vodila je Snježana Starčević – Lovreković, „Sunčev labirint“ , Božica Čop, Iva Moslavac i Danijel Rešetar i informatičku radionicu vodio je Siniša Siladić. Tako su djeca spajala slike sunčevog labirinta, mogli su naučiti funkcioniranje strujnog kruga ili kako štapići prosvijetle. Završetkom svih radionica, učenici su se uputili u glavni hol gdje se održala priredba.

Nakon uvodnih govora gdje se svim okupljenima obratio i ravnatelj Osnovne škole Igor Maresić, Zbor škole otvorio je program izvođenjem Hrvatske himne. Program je završio predavanjem i evociranjem uspomena meteorologa Zorana Vakule i samog polaznika Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači. Nakon programa, učenici i učitelji imali su vremena odmoriti i pripremiti za tradicionalnu nogometnu utakmicu koja je uslijedila u školskoj športskoj dvorani. Ova utakmica igra se već 10-ak godina na Dan škole, a igraju učenici protiv učitelja i učiteljice protiv učenica. Učenici su uvjerljivo pobijedili profesore sa 7 : 3., kako i učenice učiteljice sa 3 : 1. Svi učenici i nastavnici, kao i sam ravnatelj iznimno su zadovoljni i ponosni na sebe, svoju školu i na sva svoja postignuća.

(www.icv.hr, vk, Foto: Vanessa Kovač )

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content