Foto: Brojni posjetitelji uživali u Noći knjige u Gradskoj knjižnici Virovitica

Povodom obilježavanja Noći knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana je dječja matineja u sklopu koje je gostovala spisateljica Branka Primorac. U pratnji nakladničke kuće “Alfa” tom prilikom spisateljica je učenicima iz osnovnih škola Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor Virovitica predstavila svoje romane za mlade, a posebno se osvrnula na svoj najpoznatiji: “Maturalac”. Učenici su uživali u spisateljičinom predstavljanju što se moglo zaključiti prema brojnim pitanjima koja su postavljali spisateljici, ali i autogramima koje je podijelila nakon predstavljanja.

Osim toga, Noć knjige obilježila je i knjiga “Na ovo sam baš ponosna” u kojoj se nalaze priče šezdeset dviju žena, a prikupila ih je Olga Štajdohar-Pađen. Predstavljanje ove knjige u organizaciji Gradske knjižnice Virovitica i Udruge „Živi život“ bilo je neuobičajeno. Čak devet autorica, od kojih je jedna naša domaća, Gabrijela Arapinac iz Špišić Bukovice, počastile su posjetitelje knjižnice svojim dolaskom, a tom prigodom nastupila je i glazbenica Antonija Šandrk uz glazbenu pratnju Filipa Hrvojića na gitari i Tvrtka Korotaja na klaviru te Kulturno umjetničko društvo „Seljačka sloga“ Špišić Bukovica. Program za odrasle vodila je moderatorica Sandra Matošina-Borbaš.

No, nakon predstavljanja druge knjige Noć knjige nije završila, već se je nastavila kasno u noć. Posjetitelji su uživali u glazbi i plesu, što je ponovno pokazalo da je knjižnica u Virovitici multimedijalni centar, mjesto gdje posjetitelji uživaju u kulturi.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content