Izložba “Svijet mojim očima” autora Ivana Oklopčića

Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu “Prvi znak” u Gradskom muzeju Virovitica otvorenjem izložbe fotografija “Svijet mojim očima” autora Ivana Oklopčića, odrasle osobe s poremećajem autističnog spektra, započela je s obilježavanjem Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Izložba će u muzeju biti postavljena do 9. travnja.

Izložba fotografija “Svijet mojim očima” presjek je Ivanovih radova u posljednjih pet godina. Karakterizira ju specifičnost promatranja svijeta oko sebe, fokusiranost na točno određene motive te preciznost u fotografiranju istog motiva u višegodišnjim vremenskim razmacima.

Da bi se ova izložba ostvarila pomogli su mnogi prijatelji Udruge, među kojima su i: Virovitičko-podravska županija, Gradski muzej Virovitica, Turkalj fotografija i Grafiti Becker.

Na otvorenju izložbe prisustvovali su između ostalih pročelnica Ureda župana VPŽ Jasna Abramović  i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica kojemu se predsjednica udruge “Prvi znak” Jelena Puzović zahvalila na pomoći oko novog prostora Udruge.

Osim izložbe, u subotu, 2. travnja, na sam Svjetski dan svjesnosti o autizmu, ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica od 9 do 12 sati bit će postavljen štand Udruge “Prvi znak” s promotivnim materijalima. U znak podrške osobama s autizmom članovi Udruge dijelit će plave balone, a događaj će svojim nastupom popratiti i Virovitičke mažoretkinje.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content