Načelnik Čačinaca Mirko Mališ obišao OŠ A. G. Matoša na kojoj su u tijeku radovi

Iako jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih koja kontinuirano ulaže u škole i sustav obrazovanja. U posljednjih pet godina na području županije u školstvo je uloženo oko 150 milijuna kuna. Također, Županija je i rekorder po pitanju ulaganja u energetsku učinkovitost.

Projekt energetske obnove Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci vrijedan je 1,7 milijun kuna, a uključuje rekonstrukciju dijela krovišta iznad male dvorane te novu stolariju i fasadu. Izvođač radova je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o., a stručni nadzor izvodit tvrtka Arhis d.o.o.

Osnovnu školu u Čačincima obišao je i načelnik općine Mirko Mališ te s ravnateljicom Kristinom Krmpotić uvjerio se u napredak radova na školi i tom prigodom izjavio:

– Vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna, a bit će zamijenjena stolarija na jednom dijelu škole, krovište na maloj dvorani, termoizolacija svih plafona i termofasada na cijeloj školi te maloj dvorani i školskoj kuhinji. Investiciju vrijednu 1,7 milijuna kuna financiraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravska županija i Općina Čačinci – naglasio je Mališ.

Podsjetimo se, OŠ A.G. Matoša Čačinci prva je škola u Virovitičko-podravskoj županiji koja je u jesen 2015. godine postojeću staru rasvjetu na kompletnoj školi zamjenila s novom LED rasvjetom radi uštede energije.

Cilj projekta vezanog uz energetsku obnovu je kroz poboljšanje toplinske zaštite ovojnice (fasade) školskih zgrada i zamjenu stolarije te dijela krovišta osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2.

Ulaganjem u energetsku obnovu obrazovnih ustanova osigurat će se uštede energenata čime će se povećati školski proračun čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja. Također, kroz provedbu ovih projekta škole osnažit svoje provedbene kapacitete suradnjom s djelatnicima Razvojne agencije VIDRA.

(www.vpz.hr)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content