Održan sastanak s koordinacijom braniteljskih udruga grada Virovitice

Sukladno zaključcima s radnog sastanka Odbor za branitelje iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, koji je imenovala obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, održan je sastanak u Virovitici s koordinacijom braniteljskih udruga Grada Virovitica koji je vodio predsjednik koordinacije Zvonko Kožnjak. Odbor je osnovan kao stalno radno tijelo župana Virovitičko-podravske županije te je o njegovom radu i zaključcima koordinaciju upoznao predsjednik Mato Bubaš.
Tijekom rasprave o izloženim obvezama u radu Odbora članovi koordinacije i predsjednici braniteljskih udruga upoznali su, upozorili ili postavili upit oko brojnih pitanja, a prije svega da je u Odbor trebalo imenovati predstavnike stradalničke populacije te da nisu zastupljeni dragovoljci Domovinskog rata. Zatim da se na polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima na obljetnicama ne trebaju pozivati predstavnici udruge prvi Hrvatski redarstvenik budući da je organizator Virovitičko-podravska županija. Zaključak Odbora oko poštivanja zakonskih odredbi za prioritetno zapošljavanje djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja članovi koordinacije nadopunili su prijedlogom da se u taj prioritet obavezno uključe i nezaposleni hrvatski branitelji dragovoljci Domovinskog rata te je istaknut problem zapošljavanja u jednoj školskoj instituciji u Virovitici. Odbor ima zaključak i za poboljšanje zdravstvene skrbi i tzv. dnevnih pregleda u Općoj bolnici Virovitica – predlaže da se organiziraju sukladno mogućnostima bolnice te da prioritet imaju i članovi obitelji poginulih ili nestalih hrvatskih branitelja. Predsjednik koordinacije Zvonko Kožnjak predložio je da se u rad Odbora uključe svih 14 predsjednika braniteljskih udruga članova koordinacije te je naveo iskustva oko pružanja zdravstvene skrbi za hrvatske branitelje.
Nakon ovog sastanka članovi Odbora za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije nastavljaju sastanke s koordinacijom braniteljskih udruga u Slatini i Orahovici.

(www.icv.hr, nk )

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content