Općina Lukač ne samo da je odradila sve planirane projekte nego je otišla i korak dalje

Općina Lukač završila je sa radovima na uređenju mjesnog groblja u Lukaču, gdje su u potpunosti asfaltirane staze i prilazi groblju, te proveden vodovod. Vrijednost radova koje je izvela tvrtka “Ceste Bjelovar” je dvijestotinjak tisuća kuna. Sukladno Proračunu Općine Lukač i svim postojećim kapitalnim projektima, sljedeće je na redu izgradnja sanitarnog čvora na groblju u Turanovcu, a planira se izgraditi i nova kuća oproštaja na groblju u Velikom Polju, što je potvrdio i načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.

– Ovih mjeseci očekujemo raspisivanje natječaja Fondova EU, mjera 7, podmjera 7.4 – Ruralni razvoj, gdje želimo nominirati uređenje groblja u Velikom Polju, odnosno izgradnju nove kuće oproštaja. Isto tako nominirati ćemo uređenje mjesnih domova u Budrovcu i Kapela Dvoru, a najveća investicija Općine Lukač zasigurno će biti odvodnja fekalnih voda, tj. Kanalizacija u mjestu Brezik, projekat u koji smo ušli zajedno sa Gradom Virovitica i Općinom Špišić Bukovica, a očekujemo da će se žitelji Brezika na novi sustav kanalizacije moći priključiti do kraja ove godine, a vrijednost ovog projekta iznosi oko 5.000.000 kuna.

Općina Lukač nastavlja sa zacrtanim planovima i programima, ali naglašavam da godinu dana do novih lokalnih izbora, ne samo da smo odradili sve projekte nego smo otišli i dalje od toga – naglasio je načelnik ove vrlo uspješne općine Đuro Bukvić. (www.icv.hr; bs)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content