Radovi na izgradnji nove zgrade Područne škole Bušetina napreduju prema planu

Na inicijativu bivšeg župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića početkom rujna prošle godine započela je izgradnja Područne škole Bušetina. Ovom investicijom Virovitičko-podravska županija nastavila je s ulaganjem u obrazovanje i brigom za njene najmlađe stanovnike.

Nova škola gradi se na mjestu stare, a radovi napreduju prema planu. Na zgradi su dovršeni unutarnji zidovi te elektroinstalacije, u tijeku su keramičarski i obrtnički radovi te uređenje okoliša. Školska zgrada će sadržavati 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu od cca 50m2, veliku blagovaonicu te prostor za više namjena (hol) u sklopu kojega će biti i muzej, a cijela investicija vrijedna je 5 milijuna kuna.

Iako jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih koja kontinuirano ulaže u škole i sustav obrazovanja. U posljednjih pet godina na području županije u školstvo je uloženo oko 150 milijuna kuna. Podsjetimo, izgrađeno je i obnovljeno 27 područnih škola, dvije srednje, jedna visoka škola, pet školskih dvorana te studentski restoran.

(www.vpz.hr)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content