Udruga umirovljenika Slatina proslavila 70-tu obljetnicu postojanja

Udruga umirovljenika grada Slatine i prigradskih naselja, u srijedu 20. travnja 2016. godine, pod pokroviteljstvom Grada Slatine, Općine Nova Bukovica i Pučkog otvorenog učilišta te  uz sponzorstvo Slatinske banke i OTP banke proslavila je  70. obljetnicu rada. Prigodnu svečanost umirovljenici su održali u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, a među brojnim gostima proslavi su prisustvovali i saborski zastupnik Tomislav Žagar, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš, glavni tajnik Matice umirovljenika Hrvatske Ivan Banek, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije Zvonko Čorak, predstavnici i članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata te mnogi drugi uvaženi gosti.

U svom obraćanju gradonačelnik  Slatine Ivan Roštaš čestitao je 70-tu obljetnicu  članovima Udruge te pritom istaknuo važnost dugogodišnjeg kvalitetnog rada i suradnju sa drugim udrugama na području grada i županije. Također je izrazio nadu  da će Udruga i dalje imati dobru suradnju sa Gradom Slatinom.

Čestitkama se pridružila i obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak  koja je poželjela članovima udruge puno zdravlja i uspjeha u budućem radu.

Na svečanoj sjednici za najduže članstvo u Udruzi priznanja, koja je  uručila o.d. župana VPŽ Sanja Bošnjak, dobili su: Andrija Sadak, Anka Kociš, Slava Bato, Pero Balaj, Vera Mihaljinec, Milan Bučan, Ivanka Čutić, Stjepan Kajser, Marija Turk Kući, Ivan Mandl i Nada Lazić.

Kata Štraumbing, članica Izvršnog odbora i Stjepan Kajser predsjednik Nadzornog odbora Udruge umirovljenika grada Slatine i prigradskih naselja uručili su Zlatnu plaketu za rad u  udruzi predsjedniku Udruge Vladimiru Domiću.

„Udruga umirovljenika grada Slatine i prigradskih naselja broji ukupno oko 250 članova od čega su svi članovi aktivni i svi su za druženja, zabave i izlete. Udruga stoji na svojim zdravim nogama i sada slavimo 70-tu obljetnicu rada Udruge umirovljenika što znači da smo relativno stari, ali bez obzira na godine  mi ipak imamo onu svoju mladenačku dušu i kada glazba zasvira mi svi skočimo“-  rekao je predsjednik Udruge umirovljenika Vladimir Domić.  Također se zahvalio Gradu Slatini na pruženoj pomoći i pohvalio suradnju sa gradonačelnikom Roštašem te se zahvalio svim sponzorima koji su pomogli organizirati ovu svečanost.

„Čast mi je i  zadovoljstvo bilo prisustvovati ovoj svečanoj sjednici povodom obilježavanja 70-te obljetnice postojanja udruge jer i naša Matica također slavi 70  godina postojanja. Udruga umirovljenika grada Slatine također je među prvih  30 udruga  koje su bile članice Matice od početka, znači od 1946. godine. Drago mi je da je udruga opstala i zahvalni smo svim članovima koji su osnovali Udrugu grada Slatine kao i Matice umirovljenika Hrvatske“- rekao je glavni tajnik Matice umirovljenika Hrvatske Ivan Banek. Naglasio je da  svi članovi Matice umirovljenika Hrvatske mogu koristiti prednosti koje Matica sa preko više od 150 potpisanih ugovora sa raznim institucijama i toplicama ostvaruje.

U svečanom programu nastupili  su Gradsko pjevačko društvo Zrinski, Pjevački zbor Udruge umirovljenika iz Pitomače te kulturno-umjetničko društvo Dika iz Slatine i KUD Podravina iz Čađavice. Program je vodila direktorica Turističke zajednice grada Slatine Helena Hegediš.(www.icv.hr, mt, foto:Marko Telišman)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content