U utorak ujutro temperatura zraka spustit će se ispod ništice, pripremite se za mraz i za -4 Celzijevih stupnjeva

Prema vremenskoj prognozi našeg dežurnog meteorologa Kristijana Paljara, tijekom utorka očekujemo slab do umjeren mraz. Sve biljke osjetljive na niske temperature zraka, odnosno na „smrzavanja“ ako je moguće – zaštitite.
O osjetnijoj promjeni vremena pisali smo zadnjih tjedna. Na žalost ostvario se najcrnji prognozirani vremenski scenarij. Iznadprosječno visoke temperature zraka koje imamo zadnjih mjeseci pridonijele su ranom i naglom vegetacijskom ciklusu. Pred nama je vremenski period temperatura zraka nižih od višegodišnjih prosječnih vrijednosti „hladniji“. Tijekom utorka jutarnje temperature zraka na 2 metra visine očekujemo od -1°C do +3°C.
Pri tlu na 5 cm od tla od -4°C do +1°C. Mogućnost mraza ponovno se povećava tijekom noći sa srijede na četvrtak i tijekom četvrtka. Više o svemu tijekom utorka. Općenito gledajući u tjednu pred nama temperature zraka očekujemo. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -1°C do +8°C u danima vikenda. Pri tlu na 5 cm od tla od -4°C do +4°C u danima vikenda. Najviše dnevne od +7°C do +17°C ili koji stupanj više krajem tjedna. Zadržat će se promjenjivo i nestabilno vrijeme. Očekujemo mix sunca, oblaka, povremene kiše ili pljuskova. Proljetno promjenjivo i nestabilno vrijeme… U tjednu pred nama očekivana akumulirana količine kiše je 10-30 mm. Vjetar promjenjiva smjera umjeren na udare umjereno jak. Tijekom ponedjeljka, srijede i petka pretežno sjevernih smjerova. Tijekom utorka, četvrtka, subote i nedjelje pretežno južnih smjerova. Inače, u tjednu koji je pred nama za očekivati je da će se snježna granica spustiti na oko 700 metara, pa će zabijeliti na Papuku… (www.icv.hr, Fotografija: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content