Na 2. sjednici Partnerskog vijeća Kontinentalne Hrvatske definirani ciljevi i mjere regionalnog razvoja

U Ivanić Gradu je održana druga sjednica Partnerskog vijeća Kontinentalne Hrvatske kojoj je ispred Virovitičko-podravske županije prisustvovala obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, ujedno i predsjednica Partnerskog vijeća te ispred grada Virovitice i Udruge gradova RH ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund. Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo osnovano odlukom hrvatske Vlade 17. veljače ove godine, s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta te predlaganja strateških projekata na razini ove statističke regije.

Na sjednici su definirani ciljevi, prioriteti i mjere regionalnog razvoja na osnovu ranije identificiranih razvojnih problema. Rezultati analize stanja na području gospodarstva, zaštite okoliša i razvojnog upravljanja služit će kao temelj za izradu Strategije regionalnog razvoja RH do 2020.g.

Riječ je o strateškom procesu planiranja na nacionalnom nivou, a radili smo na definiranju ciljeva i prioriteta razvoja za cijelu Kontinentalnu Hrvatsku, od Međimurja do Slavonije.- dodala je predsjednica Partnertskog vijeća Kontinentalne Hrvatske Sanja Bošnjak.

(www.icv.hr, mb; foto: Facebook)

partnersko vijece (1)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content