Orahovica dobila novu dvoranu za kulturna i ina događanja

U sklopu proslave Dana grada Orahovice, gradonačelnik Josip Nemec svečano je otvorio novoobnovljenu, višenamjensku dvorana na mjestu stare dvorane bivšeg kina ”Papuk”. Dvorana je obnovljena u sklopu prekograničnog programa „Kraj dominacije Otomanskog Carstva u panonskoj regiji” zajedničkog projekta grada Orahovice i mađarskog Villanya:
– Sredstvima iz projekta, obnovljene su u cijelosti dvorana i ulaz, izrađena je nova pozornica, od nekadašnjih neprimjerenih stepenica i statički ugroženog balkona, pregrađena je u prizemlju prostorija za strojarsku opremu i spremište inventara. Kao podsjetnik na nekadašnji balkon ostavljena je čelična greda, koja se može kasnije dobro iskoristiti (npr. kao vodilica za izložbene panoe, ovjes reflektora i sl). Zamijenjene su sve električne instalacije, a umjesto starih plinskih peći, izveden je moderan sustav grijanje/hlađenje preko dizalice topline i ugradnjom stropnih ventilokonvektora.

0105otvaranjedvorane1U funkcionalnom smislu prostor je također dobio novu dimenziju: ulazni prostor pregrađen je kako bi se javni prostor dvorane odvojio od ulaza u poslovni prostor na katu gdje je Radio Orahovica. Vrijednost ugovorenih radova je 787.415.00 Kn – rekla je Irela Strabić. zamjenica pročelnika JLS-a grada Orahovice i s orahovačke strane voditeljica projekta pod nazivom ”Kraj dominacije Otomanskog carstva u Panonskoj regiji” koji zajednički realiziraju grad Orahovice i mađarska općina Villany, a uz partnerstvo Razvoje agencije VIDR-a i Reda vitezova Ružice grada. Novu višenamjensku dvoranu otvorili su i članovi udruge PAUK sjajnom manifestacijom, 6. sajmom i revijom nakita ”ArsOr”. (www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content