Kroz Program „Kreditom do uspjeha“, Virovitičko-podravska županija i banke sufinanciraju jedan do dva posto kamata

Virovitičko-podravska županija se u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta te devet poslovnih banaka, uključila u provedbu programa kreditiranja u cilju poticanja razvojnih aktivnosti i gospodarskog jačanja poduzetništva na području cijele županije, te je objavila Javni natječaj u ožujku prošle godine.

Korisnici sredstava subvencija kamata na poduzetničke kredite po ovom Programu su mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva (d.o.o., j.d.o.o., obrti i profitne ustanove) koji ulažu na području Virovitičko-podravske županije, bez obzira na sjedište, odnosno prebivalište.

Pravo na korištenje sredstava subvencije kamata na poduzetničke kredite ima korisnik koji financira projekte iz proizvodne i uslužne djelatnosti.

– Subvencija kamata za uslužne djelatnosti iznosi po jedan posto od strane VPŽ i Ministarstva poduzetništva i obrta, a za proizvodne djelatnosti po 2 posto od strane Županije i navedenog ministarstva – kazao nam je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

Do danas je odobreno 10 kreditnih zahtjeva po Programu „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1 – „Kreditom do konkurentnosti“ , te je preostalo 16.634.830,00 kn do kraja programskog razdoblja koje traje do 2018. godine ili do iskorištenja sredstava.

Po ovom programu je predviđeno 30 milijuna kuna za Virovitičko-podravsku županiju. Svi zainteresirani za program „Kreditom do uspjeha 2014“, mogu se javiti u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije (telefon je 033/638-170). Dodatne informacije mogu se pronaći i na službenoj internetskoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr

(www.vpz.hr; foto: arhiva)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content