Ove godine za pomoćnike u nastavi na raspolaganju 2 milijuna kuna

U Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola, predstavnicima VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a na kojem su bili i predstavnici Udruge osoba s Invaliditetom Slatina. Sastanak je vodila pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

– Na sastanku su dogovorene aktivnosti vezane uz novi natječaj za pomoćnike u nastavi za učenike s područja Virovitičko-podravske županije. Novost je da će se ove godine projekt prijavljivati u dvije faze, a za sve učenike za koje će se prijavljivati projekt. Vezano uz to postoji orijentacijska lista koja uvažava tri bitna elementa za učenike s teškoćama kako bi im se odredio primjereni oblik školovanja – kazala je Vesna Šerepac.

U potrebnu aplikaciju potrebno je unijeti podatke do 17. lipnja, a nakon toga će slijediti odobrenje za učenike od strane ministarstva. U odnosu na prošlu godinu, smanjena su sredstva te se za područje VPŽ očekuje iznos do dva milijuna kuna. U projekt se sufinanciranjem uključuje i Virovitičko-podravska županija, kao osnivač svojih osnovnih i srednjih škola, a sukladno indeksu razvijenosti.

– Pripremili smo kompletnu dokumentaciju da bi projekt mogao ići u daljnju fazu. Za svakog učenika je potrebna medicinska dokumentacija kojom potkrepljujemo da je potreban pomoćnik u nastavi. Osim toga, kompletan projektni prijedlog izradit će VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije koja je i do sada zajedno s prijaviteljem odrađivala aktivnosti vezane za pomoćnike u nastavi – zaključila je Vesna Šerepac.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content