Započelo je obilježavanje Dana općine Čađavica

Program obilježavanja Dana Općina Čađavica i blagdana sv. Petra Apostola, općinskog zaštitnika, započeo je u subotu, 25. lipnja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen poginulim hrvatskim braniteljima ispod središnjeg križa na mjesnom groblju. Vijence su položila izaslanstva Općine Čađavica i HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, a svijeće su zapalili i predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Požega te slatinske i orahovačke HVIDR-e. Molitvu je tom prigodom predvodio vlč. Stjepan Vuk, čađavački župnik.

U zgradi Općine Čađavica potom je otvorena foto-galerija poginulih branitelja s područja općine Čađavica. Izložene su fotografije hrvatskih vitezova Dragana-BezukaVabeca, DraženaKnapića, Zlatka Lackovića, Mate Bastla, Miroslava Knapića i Steve Štefelića. Roditeljima poginulih hrvatskih branitelja i nazočnima obratio se Mirko Rončević, čađavački načelnik.
U nastavku obilježavanja Dana Općine održan je pozivni turnir u streljaštvu ZU HVIDR-e VPŽ, Požege i udruga sa šireg područja Općine Čađavica. U gađanju zračnom puškom u Mjesnom domu u Donjem Bazju natjecalo se oko 130 strijelaca. Najbolja u kategoriji hrvatski branitelji, ekipno, bila je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požega, druga HVIDR-a Orahovica i treća HVIDR-a Slatina. U istoj kategoriji najbolje pojedinačne rezultate imali su Branimir Bartolović s 84 kruga i Nedeljko Dunaj s 80 krugova iz Virovitice te Željko Peternel iz Požege sa 79 krugova. U kategoriji udruga s područja Općine Čađavica prvo mjesto osvojio je DVD Donje Bazije, drugo LU Sokol Čađavica i treće DVD Vraneševci. Pojedinačno, najuspješniji si bili Mario Pejić iz Dpnjeg Bazja s 82 kruga, Saša Vuković iz Vraneševaca sa 79 krugova i Čedo-Milenko Radulović iz Starina s pogođenih 78 krugova.
Medalje i pehare uručili su načelnik Općine Mirko Rončević, predstavnik HVIDR-e Virovitica Milan Krizmanić, predsjednik UHDDR VPŽ Branko Mihoković i predsjednik UHBVDR Požega Bruno Vukić.

Općina Čađavica nastavlja s obilježavanjem proslave svoga Dana u ponedjeljak, 27. lipnja, svečanom sjednicom koja počinje u 13 sati u Mjesnom domu.

(www.icv.hr, js; foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content