Do kraja godine bit će gotovi radovi na kanalizaciji u Gradini

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća Gradine, načelnik Dražen Peić i direktor Virkoma Damir Marenić, potpisali su ugovor o izgradnji kanalizacije na području Gradine.
– Nakon nekoliko godina, napokon se ostvaruje projekt od velikog značaja za općinu Gradina. Iako se već krenulo s radovima na kanalizaciji, sve je stalo dok je na vlasti bio SDP i kukuriku koalicija. Puno hvala direktoru Virkoma Damiru Mareniću, kao i ministru Tomislavu Tolušiću, saborskom zastupniku Josipu Đakuću, da se je taj projekt, koji je od velikog značaja za cijelu općinu Gradina ponovno pokrenuo. Ono što je posebno važno, jest da ulaganje same općine Gradina u ovom projektu iznosi nula kuna – kazao je Dražen Peić, načelnik Općine Gradina.

Direktor Virkoma, Damir Marenić je kazao.

– Kada smo vidjeli da nam nedostaju sredstva za nastavak izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Gradina, okrenuli smo se EU sredstvima. Projekt smo nominirali na jedan od natječaja i prošli smo s dijelom sredstava. Od 8.392.000,00 kuna, EU nas sufinancira sa 5.430.000,00 kn, 2.122.000,00 kuna daju Hrvatske vode, a Virkom 840.000,00 kuna. Rok izgradnje je do kraja ove godine. Ipak, s tim rokom se cijela kolektorska mreža neće moći priključiti. Odlučeno je kako ćemo umjesto gradnje novog uređaja, spojiti kanalizaciju mrežu Gradine s već izgrađenim uređajem u Suhopolju, te će se tijekom iduće godine, stanovnici moći priključiti na kanalizacijsku mrežu. (www.vpz.hr, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content