Maleni slavuji Zbora Glazbene škole Jan Vlašimsky osvojili prvu nagradu i plaketu sv. Duje na 26. Međunarodnom dječjem festivalu “Mali Split” 2016.

U srcu Splita na prekrasnim Prokurativama održan je 26. Međunarodni dječji festival “Mali Split” 2016. Ove godine dječja glazbena manifestacija okupila je više od 400 sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva. Umjetnički ravnatelj Festivala je Jovica Škaro, a otvorili su ga Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita, posebna izaslanica pravobraniteljstva za djecu Ana Babić Pezo i zamjenik župana Splitsko dalmatinske županije Luka Brčić.

Po prvi put u Splitu se predstavilo i petnaest malih slavuja, zbor glazbene igraonice GŠ Jan Vlašimsky. Izveli su pjesmu skladanu posebno za taj festival “Putujemo” autorice teksta Ljiljane Tonček i autora glazbe i aranžmana Deana Premrla.

Nagrada je bilo puno i svatko je nešto osvojio, a ni naši Slavuji nisu prošli nezapaženo. Zbor GŠ Jan Vlašimsky i njihova učiteljica Ana Filipović osvojili su prvu nagradu i plaketu sv. Duje po odluci stručnog žirija novinara.

Ovo je već treći festival na kojem je zbor glazbene igraonice sudjelovao ove godine. Sudjelovali su i na Vedrofonu u Belišću i na Kukuričeku u Đurđevcu i sa svih su se festivala vratili sa vrijednim nagradama. (www.icv.hr; mm)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content