Uspješno proveden projekt „Poduzetnik kroz cijeli život“

Završnom konferencijom priveden je kraju jednogodišnji projekt „Poduzetnik kroz cijeli život“ što ga je provodio Centar za poduzetništvo Grada Slatine u partnerstvu s Gradom Slatinom, Osnovnom školom Josipa Kozarca, Osnovnom školom Eugena Kumičića, Srednjom školom Marka Marulića i Industrijsko-obrtničkom školom Slatina. Projekt vrijedan 201.158,21 kunu u cijelosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013” koji provodi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.
Nazočne su na konferenciji pozdravili Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti vitrovitičko-podravske županice i Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine.

Aktivnosti u projektu bile su usmjerene promoviranju značaja cjeloživotnog učenja i osnaživanju slatinskih poduzetnika te paralelno, promoviranju poduzetničke kulture u školama kroz aktivnosti učeničkih zadruga.

DSC06159

Predstavljajući rezultate projekta Danijela Maravić, ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine GRAS, na današnjoj je konferenciji istaknula kako je tijekom proteklih godinu dana održano 8 edukacija i radionica za učenike osnovnih i 18 radionica za učenike slatinskih srednjih škola. Učenici su se predstavili na Sajmu učeničkih zadruga i na 21. Viroexpou u Virovitici te predstavili „Slatinsku košaricu“ – poklon kaket s proizvodima slatinskih poduzetnika i učeničkih zadruga.

Projekt „Poduzetnik kroz cijeli život“ primjer je uspješne međusektorske suradnje Gradske razvojne agencije, poduzetnika, škola, jedinice lokalne samouprave i gradske Turističke zajednice. (www.icv.hr; js; foto: žf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content